Direct la conținutul principal
$y = \exponential{h}{-1} (x) $
Rezolvați pentru h
Tick mark Image
Rezolvați pentru x
Tick mark Image
Grafic

Probleme similare din căutarea web

Partajați

h^{-1}x=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\frac{1}{h}x=y
Reordonați termenii.
1x=yh
Variabila h nu poate fi egală cu 0, deoarece împărțirea la zero nu este definită. Înmulțiți ambele părți ale ecuației cu h.
yh=1x
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
hy=x
Reordonați termenii.
yh=x
Ecuația este în forma standard.
\frac{yh}{y}=\frac{x}{y}
Se împart ambele părți la y.
h=\frac{x}{y}
Împărțirea la y anulează înmulțirea cu y.
h=\frac{x}{y}\text{, }h\neq 0
Variabila h nu poate să fie egală cu 0.
h^{-1}x=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\frac{1}{h}x=y
Reordonați termenii.
1x=yh
Înmulțiți ambele părți ale ecuației cu h.
x=hy
Reordonați termenii.