Direct la conținutul principal
Rezolvați pentru f (complex solution)
Tick mark Image
Rezolvați pentru x (complex solution)
Tick mark Image
Rezolvați pentru f
Tick mark Image
Rezolvați pentru x
Tick mark Image
Grafic

Probleme similare din căutarea web

Partajați

y=\left(-f\right)x+3\left(-f\right)
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți -f cu x+3.
\left(-f\right)x+3\left(-f\right)=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
-fx-3f=y
Înmulțiți 3 cu -1 pentru a obține -3.
\left(-x-3\right)f=y
Combinați toți termenii care conțin f.
\frac{\left(-x-3\right)f}{-x-3}=\frac{y}{-x-3}
Se împart ambele părți la -x-3.
f=\frac{y}{-x-3}
Împărțirea la -x-3 anulează înmulțirea cu -x-3.
f=-\frac{y}{x+3}
Împărțiți y la -x-3.
y=\left(-f\right)x+3\left(-f\right)
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți -f cu x+3.
\left(-f\right)x+3\left(-f\right)=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\left(-f\right)x=y-3\left(-f\right)
Scădeți 3\left(-f\right) din ambele părți.
-fx=y-3\left(-1\right)f
Înmulțiți -1 cu 3 pentru a obține -3.
-fx=y+3f
Înmulțiți -3 cu -1 pentru a obține 3.
\left(-f\right)x=y+3f
Ecuația este în forma standard.
\frac{\left(-f\right)x}{-f}=\frac{y+3f}{-f}
Se împart ambele părți la -f.
x=\frac{y+3f}{-f}
Împărțirea la -f anulează înmulțirea cu -f.
x=-\frac{y}{f}-3
Împărțiți 3f+y la -f.
y=\left(-f\right)x+3\left(-f\right)
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți -f cu x+3.
\left(-f\right)x+3\left(-f\right)=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
-fx-3f=y
Înmulțiți 3 cu -1 pentru a obține -3.
\left(-x-3\right)f=y
Combinați toți termenii care conțin f.
\frac{\left(-x-3\right)f}{-x-3}=\frac{y}{-x-3}
Se împart ambele părți la -x-3.
f=\frac{y}{-x-3}
Împărțirea la -x-3 anulează înmulțirea cu -x-3.
f=-\frac{y}{x+3}
Împărțiți y la -x-3.
y=\left(-f\right)x+3\left(-f\right)
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți -f cu x+3.
\left(-f\right)x+3\left(-f\right)=y
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\left(-f\right)x=y-3\left(-f\right)
Scădeți 3\left(-f\right) din ambele părți.
-fx=y-3\left(-1\right)f
Înmulțiți -1 cu 3 pentru a obține -3.
-fx=y+3f
Înmulțiți -3 cu -1 pentru a obține 3.
\left(-f\right)x=y+3f
Ecuația este în forma standard.
\frac{\left(-f\right)x}{-f}=\frac{y+3f}{-f}
Se împart ambele părți la -f.
x=\frac{y+3f}{-f}
Împărțirea la -f anulează înmulțirea cu -f.
x=-\frac{y}{f}-3
Împărțiți 3f+y la -f.