Rezolvați pentru x
x=0
Grafic
Partajați
Copiat în clipboard
-\sqrt{x^{2}-2x}=-x
Scădeți x din ambele părți ale ecuației.
\sqrt{x^{2}-2x}=x
Reduceți prin eliminare -1 pe ambele părți.
\left(\sqrt{x^{2}-2x}\right)^{2}=x^{2}
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
x^{2}-2x=x^{2}
Calculați \sqrt{x^{2}-2x} la puterea 2 și obțineți x^{2}-2x.
x^{2}-2x-x^{2}=0
Scădeți x^{2} din ambele părți.
-2x=0
Combinați x^{2} cu -x^{2} pentru a obține 0.
x=0
Produsul a două numere este egal cu 0, dacă cel puțin unul dintre ele este 0. Deoarece -2 nu este egal cu 0, x trebuie să fie egal cu 0.
0-\sqrt{0^{2}-2\times 0}=0
Înlocuiți x cu 0 în ecuația x-\sqrt{x^{2}-2x}=0.
0=0
Simplificați. Valoarea x=0 corespunde ecuației.
x=0
Ecuația \sqrt{x^{2}-2x}=x are o soluție unică.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}