Rezolvați pentru x (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\x=0\text{, }&\text{unconditionally}\\x\in \mathrm{C}\text{, }&\epsilon =-\frac{1}{\phi }\text{ and }\phi \neq 0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru ε (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\epsilon =-\frac{1}{\phi }\text{, }&\phi \neq 0\\\epsilon \in \mathrm{C}\text{, }&x=0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru x
\left\{\begin{matrix}\\x=0\text{, }&\text{unconditionally}\\x\in \mathrm{R}\text{, }&\epsilon =-\frac{1}{\phi }\text{ and }\phi \neq 0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru ε
\left\{\begin{matrix}\epsilon =-\frac{1}{\phi }\text{, }&\phi \neq 0\\\epsilon \in \mathrm{R}\text{, }&x=0\end{matrix}\right,
Grafic
Partajați
Copiat în clipboard
\left(1+\epsilon \phi \right)x=0
Combinați toți termenii care conțin x.
\left(\epsilon \phi +1\right)x=0
Ecuația este în forma standard.
x=0
Împărțiți 0 la 1+\epsilon \phi .
\epsilon \phi x=-x
Scădeți x din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
x\phi \epsilon =-x
Ecuația este în forma standard.
\frac{x\phi \epsilon }{x\phi }=-\frac{x}{x\phi }
Se împart ambele părți la \phi x.
\epsilon =-\frac{x}{x\phi }
Împărțirea la \phi x anulează înmulțirea cu \phi x.
\epsilon =-\frac{1}{\phi }
Împărțiți -x la \phi x.
\left(1+\epsilon \phi \right)x=0
Combinați toți termenii care conțin x.
\left(\epsilon \phi +1\right)x=0
Ecuația este în forma standard.
x=0
Împărțiți 0 la 1+\epsilon \phi .
\epsilon \phi x=-x
Scădeți x din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
x\phi \epsilon =-x
Ecuația este în forma standard.
\frac{x\phi \epsilon }{x\phi }=-\frac{x}{x\phi }
Se împart ambele părți la \phi x.
\epsilon =-\frac{x}{x\phi }
Împărțirea la \phi x anulează înmulțirea cu \phi x.
\epsilon =-\frac{1}{\phi }
Împărțiți -x la \phi x.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}