Direct la conținutul principal
Rezolvați pentru t
Tick mark Image

Probleme similare din căutarea web

Partajați

t^{2}-36=0
Scădeți 36 din ambele părți.
\left(t-6\right)\left(t+6\right)=0
Să luăm t^{2}-36. Rescrieți t^{2}-36 ca t^{2}-6^{2}. Diferența de pătrate poate fi descompusă în factori utilizând regula: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
t=6 t=-6
Pentru a găsi soluții de ecuații, rezolvați t-6=0 și t+6=0.
t=6 t=-6
Aflați rădăcina pătrată pentru ambele părți ale ecuației.
t^{2}-36=0
Scădeți 36 din ambele părți.
t=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-36\right)}}{2}
Această ecuație este în formă standard: ax^{2}+bx+c=0. Înlocuiți a cu 1, b cu 0 și c cu -36 în formula rădăcinilor ecuațiilor de gradul al doilea, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
t=\frac{0±\sqrt{-4\left(-36\right)}}{2}
Ridicați 0 la pătrat.
t=\frac{0±\sqrt{144}}{2}
Înmulțiți -4 cu -36.
t=\frac{0±12}{2}
Aflați rădăcina pătrată pentru 144.
t=6
Acum rezolvați ecuația t=\frac{0±12}{2} atunci când ± este plus. Împărțiți 12 la 2.
t=-6
Acum rezolvați ecuația t=\frac{0±12}{2} atunci când ± este minus. Împărțiți -12 la 2.
t=6 t=-6
Ecuația este rezolvată acum.