Rezolvați pentru x (complex solution)
x\in \mathrm{C}
Rezolvați pentru y (complex solution)
y\in \mathrm{C}
Rezolvați pentru x
x\in \mathrm{R}
Rezolvați pentru y
y\in \mathrm{R}
Grafic
Partajați
Copiat în clipboard
3x+y+181-\left(3x+y+1\right)=180
Adunați 1 și 180 pentru a obține 181.
3x+y+181-3x-y-1=180
Pentru a găsi opusul lui 3x+y+1, găsiți opusul fiecărui termen.
y+181-y-1=180
Combinați 3x cu -3x pentru a obține 0.
181-1=180
Combinați y cu -y pentru a obține 0.
180=180
Scădeți 1 din 181 pentru a obține 180.
\text{true}
Comparați 180 și 180.
x\in \mathrm{C}
Este adevărat pentru orice x.
3x+y+181-\left(3x+y+1\right)=180
Adunați 1 și 180 pentru a obține 181.
3x+y+181-3x-y-1=180
Pentru a găsi opusul lui 3x+y+1, găsiți opusul fiecărui termen.
y+181-y-1=180
Combinați 3x cu -3x pentru a obține 0.
181-1=180
Combinați y cu -y pentru a obține 0.
180=180
Scădeți 1 din 181 pentru a obține 180.
\text{true}
Comparați 180 și 180.
y\in \mathrm{C}
Este adevărat pentru orice y.
3x+y+181-\left(3x+y+1\right)=180
Adunați 1 și 180 pentru a obține 181.
3x+y+181-3x-y-1=180
Pentru a găsi opusul lui 3x+y+1, găsiți opusul fiecărui termen.
y+181-y-1=180
Combinați 3x cu -3x pentru a obține 0.
181-1=180
Combinați y cu -y pentru a obține 0.
180=180
Scădeți 1 din 181 pentru a obține 180.
\text{true}
Comparați 180 și 180.
x\in \mathrm{R}
Este adevărat pentru orice x.
3x+y+181-\left(3x+y+1\right)=180
Adunați 1 și 180 pentru a obține 181.
3x+y+181-3x-y-1=180
Pentru a găsi opusul lui 3x+y+1, găsiți opusul fiecărui termen.
y+181-y-1=180
Combinați 3x cu -3x pentru a obține 0.
181-1=180
Combinați y cu -y pentru a obține 0.
180=180
Scădeți 1 din 181 pentru a obține 180.
\text{true}
Comparați 180 și 180.
y\in \mathrm{R}
Este adevărat pentru orice y.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}