Rezolvați pentru y
y=\left(x\left(x+2\right)\right)^{2}
x\leq -2\text{ or }x\geq 0
Rezolvați pentru x
x=\sqrt{\sqrt{y}+1}-1
x=-\sqrt{\sqrt{y}+1}-1\text{, }y\geq 0
Grafic
Partajați
Copiat în clipboard
\left(-x\right)x+2\left(-x\right)=-\sqrt{y}
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți -x cu x+2.
-\sqrt{y}=\left(-x\right)x+2\left(-x\right)
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
-\sqrt{y}=-x^{2}+2\left(-1\right)x
Înmulțiți x cu x pentru a obține x^{2}.
-\sqrt{y}=-x^{2}-2x
Înmulțiți 2 cu -1 pentru a obține -2.
\frac{-\sqrt{y}}{-1}=-\frac{x\left(x+2\right)}{-1}
Se împart ambele părți la -1.
\sqrt{y}=-\frac{x\left(x+2\right)}{-1}
Împărțirea la -1 anulează înmulțirea cu -1.
\sqrt{y}=x\left(x+2\right)
Împărțiți -x\left(2+x\right) la -1.
y=x^{2}\left(x+2\right)^{2}
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}