Rezolvați pentru m
m=-\frac{n}{3}-\frac{1}{6}
Rezolvați pentru n
n=-3m-\frac{1}{2}
Partajați
Copiat în clipboard
18m+6n=-3
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
18m=-3-6n
Scădeți 6n din ambele părți.
18m=-6n-3
Ecuația este în forma standard.
\frac{18m}{18}=\frac{-6n-3}{18}
Se împart ambele părți la 18.
m=\frac{-6n-3}{18}
Împărțirea la 18 anulează înmulțirea cu 18.
m=-\frac{n}{3}-\frac{1}{6}
Împărțiți -3-6n la 18.
18m+6n=-3
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
6n=-3-18m
Scădeți 18m din ambele părți.
6n=-18m-3
Ecuația este în forma standard.
\frac{6n}{6}=\frac{-18m-3}{6}
Se împart ambele părți la 6.
n=\frac{-18m-3}{6}
Împărțirea la 6 anulează înmulțirea cu 6.
n=-3m-\frac{1}{2}
Împărțiți -3-18m la 6.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}