Direct la conținutul principal
$\esthree{3 - 3 y = -4}{z = -2 y}{a = z} $
Rezolvați pentru y, z, a
Tick mark Image

Probleme similare din căutarea web

Partajați

-3y=-4-3
Luați în considerare prima ecuație. Scădeți 3 din ambele părți.
-3y=-7
Scădeți 3 din -4 pentru a obține -7.
y=\frac{-7}{-3}
Se împart ambele părți la -3.
y=\frac{7}{3}
Fracția \frac{-7}{-3} poate fi simplificată la \frac{7}{3} prin eliminarea semnului negativ de la numărător și de la numitor.
z=-2\times \left(\frac{7}{3}\right)
Luați în considerare a doua ecuație. Introduceți valorile cunoscute ale variabilelor în ecuație.
z=-\frac{14}{3}
Înmulțiți -2 cu \frac{7}{3} pentru a obține -\frac{14}{3}.
a=-\frac{14}{3}
Luați în considerare a treia ecuație. Introduceți valorile cunoscute ale variabilelor în ecuație.
y=\frac{7}{3} z=-\frac{14}{3} a=-\frac{14}{3}
Sistemul este rezolvat acum.