Direct la conținutul principal
$\esthree{\subscript{x}{1} + 2 \subscript{x}{2} - \subscript{x}{3} + 3 \subscript{x}{4} = 0}{2 \subscript{x}{1} + 3 \subscript{x}{2} - \subscript{x}{3} + 2 \subscript{x}{4} = 0}{\subscript{x}{1} + 3 \subscript{x}{3} + 3 \subscript{x}{4} = 0} $
Rezolvați pentru x_1, x_2, x_3
Tick mark Image

Probleme similare din căutarea web

Partajați

x_{1}=-2x_{2}+x_{3}-3x_{4}
Rezolvați x_{1}+2x_{2}-x_{3}+3x_{4}=0 pentru x_{1}.
2\left(-2x_{2}+x_{3}-3x_{4}\right)+3x_{2}-x_{3}+2x_{4}=0 -2x_{2}+x_{3}-3x_{4}+3x_{3}+3x_{4}=0
Substituiți x_{1} cu -2x_{2}+x_{3}-3x_{4} în a doua și a treia ecuație.
x_{2}=x_{3}-4x_{4} x_{3}=\frac{1}{2}x_{2}
Rezolvați aceste ecuații pentru x_{2} și, respectiv, x_{3}.
x_{3}=\frac{1}{2}\left(x_{3}-4x_{4}\right)
Înlocuiți x_{2} cu x_{3}-4x_{4} în ecuația x_{3}=\frac{1}{2}x_{2}.
x_{3}=-4x_{4}
Rezolvați x_{3}=\frac{1}{2}\left(x_{3}-4x_{4}\right) pentru x_{3}.
x_{2}=-4x_{4}-4x_{4}
Înlocuiți x_{3} cu -4x_{4} în ecuația x_{2}=x_{3}-4x_{4}.
x_{2}=-8x_{4}
Se calculează x_{2} din x_{2}=-4x_{4}-4x_{4}.
x_{1}=-2\left(-8\right)x_{4}-4x_{4}-3x_{4}
Substituiți x_{2} cu -8x_{4} și x_{3} cu -4x_{4} în ecuația x_{1}=-2x_{2}+x_{3}-3x_{4}.
x_{1}=9x_{4}
Se calculează x_{1} din x_{1}=-2\left(-8\right)x_{4}-4x_{4}-3x_{4}.
x_{1}=9x_{4} x_{2}=-8x_{4} x_{3}=-4x_{4}
Sistemul este rezolvat acum.