Direct la conținutul principal
Rezolvați pentru k
Tick mark Image
Rezolvați pentru x_1
Tick mark Image

Probleme similare din căutarea web

Partajați

y_{2}-y_{1}=k\left(-x_{1}+x_{2}\right)
Înmulțiți ambele părți ale ecuației cu -x_{1}+x_{2}.
y_{2}-y_{1}=-kx_{1}+kx_{2}
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți k cu -x_{1}+x_{2}.
-kx_{1}+kx_{2}=y_{2}-y_{1}
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\left(-x_{1}+x_{2}\right)k=y_{2}-y_{1}
Combinați toți termenii care conțin k.
\left(x_{2}-x_{1}\right)k=y_{2}-y_{1}
Ecuația este în forma standard.
\frac{\left(x_{2}-x_{1}\right)k}{x_{2}-x_{1}}=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}
Se împart ambele părți la x_{2}-x_{1}.
k=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}
Împărțirea la x_{2}-x_{1} anulează înmulțirea cu x_{2}-x_{1}.