Rezolvați pentru l
l=r\left(e\cos(\theta )+1\right)
r\neq 0
Rezolvați pentru r
\left\{\begin{matrix}r=\frac{l}{e\cos(\theta )+1}\text{, }&l\neq 0\text{ and }\nexists n_{2}\in \mathrm{Z}\text{ : }\theta =2\pi n_{2}+\arccos(\frac{1}{e})+\pi \text{ and }\nexists n_{1}\in \mathrm{Z}\text{ : }\theta =2\pi n_{1}-\arccos(\frac{1}{e})+\pi \\r\neq 0\text{, }&\left(\exists n_{4}\in \mathrm{Z}\text{ : }\theta =2\pi n_{4}+\arccos(\frac{1}{e})+\pi \text{ or }\exists n_{3}\in \mathrm{Z}\text{ : }\theta =2\pi n_{3}-\arccos(\frac{1}{e})+\pi \right)\text{ and }l=0\end{matrix}\right,
Partajați
Copiat în clipboard
\frac{1}{r}l=e\cos(\theta )+1
Ecuația este în forma standard.
\frac{\frac{1}{r}lr}{1}=\frac{\left(e\cos(\theta )+1\right)r}{1}
Se împart ambele părți la r^{-1}.
l=\frac{\left(e\cos(\theta )+1\right)r}{1}
Împărțirea la r^{-1} anulează înmulțirea cu r^{-1}.
l=r\left(e\cos(\theta )+1\right)
Împărțiți 1+e\cos(\theta ) la r^{-1}.
l=r+e\cos(\theta )r
Variabila r nu poate fi egală cu 0, deoarece împărțirea la zero nu este definită. Înmulțiți ambele părți ale ecuației cu r.
r+e\cos(\theta )r=l
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
\left(1+e\cos(\theta )\right)r=l
Combinați toți termenii care conțin r.
\left(e\cos(\theta )+1\right)r=l
Ecuația este în forma standard.
\frac{\left(e\cos(\theta )+1\right)r}{e\cos(\theta )+1}=\frac{l}{e\cos(\theta )+1}
Se împart ambele părți la 1+e\cos(\theta ).
r=\frac{l}{e\cos(\theta )+1}
Împărțirea la 1+e\cos(\theta ) anulează înmulțirea cu 1+e\cos(\theta ).
r=\frac{l}{e\cos(\theta )+1}\text{, }r\neq 0
Variabila r nu poate să fie egală cu 0.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}