Verificare
fals
Partajați
Copiat în clipboard
\frac{\left(3\times 4+1\right)\times 4}{4\left(2\times 4+1\right)}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Împărțiți \frac{3\times 4+1}{4} la \frac{2\times 4+1}{4} înmulțind pe \frac{3\times 4+1}{4} cu reciproca lui \frac{2\times 4+1}{4}.
\frac{1+3\times 4}{1+2\times 4}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Reduceți prin eliminare 4 atât în numărător, cât și în numitor.
\frac{1+12}{1+2\times 4}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Înmulțiți 3 cu 4 pentru a obține 12.
\frac{13}{1+2\times 4}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Adunați 1 și 12 pentru a obține 13.
\frac{13}{1+8}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Înmulțiți 2 cu 4 pentru a obține 8.
\frac{13}{9}=\frac{\frac{19\times 2+1}{2}}{\frac{11\times 4+1}{4}}
Adunați 1 și 8 pentru a obține 9.
\frac{13}{9}=\frac{\left(19\times 2+1\right)\times 4}{2\left(11\times 4+1\right)}
Împărțiți \frac{19\times 2+1}{2} la \frac{11\times 4+1}{4} înmulțind pe \frac{19\times 2+1}{2} cu reciproca lui \frac{11\times 4+1}{4}.
\frac{13}{9}=\frac{2\left(1+2\times 19\right)}{1+4\times 11}
Reduceți prin eliminare 2 atât în numărător, cât și în numitor.
\frac{13}{9}=\frac{2\left(1+38\right)}{1+4\times 11}
Înmulțiți 2 cu 19 pentru a obține 38.
\frac{13}{9}=\frac{2\times 39}{1+4\times 11}
Adunați 1 și 38 pentru a obține 39.
\frac{13}{9}=\frac{78}{1+4\times 11}
Înmulțiți 2 cu 39 pentru a obține 78.
\frac{13}{9}=\frac{78}{1+44}
Înmulțiți 4 cu 11 pentru a obține 44.
\frac{13}{9}=\frac{78}{45}
Adunați 1 și 44 pentru a obține 45.
\frac{13}{9}=\frac{26}{15}
Reduceți fracția \frac{78}{45} la cei mai mici termeni, prin extragerea și reducerea 3.
\frac{65}{45}=\frac{78}{45}
Cel mai mic multiplu comun al lui 9 și 15 este 45. Faceți conversia pentru \frac{13}{9} și \frac{26}{15} în fracții cu numitorul 45.
\text{false}
Comparați \frac{65}{45} și \frac{78}{45}.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}