Direct la conținutul principal
$\fraction{2}{3} - 5 x = b x + \fraction{1}{3} $
Rezolvați pentru b
Tick mark Image
Rezolvați pentru x
Tick mark Image
Grafic

Probleme similare din căutarea web

Partajați

bx+\frac{1}{3}=\frac{2}{3}-5x
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
bx=\frac{2}{3}-5x-\frac{1}{3}
Scădeți \frac{1}{3} din ambele părți.
bx=\frac{1}{3}-5x
Scădeți \frac{1}{3} din \frac{2}{3} pentru a obține \frac{1}{3}.
xb=\frac{1}{3}-5x
Ecuația este în forma standard.
\frac{xb}{x}=\frac{\frac{1}{3}-5x}{x}
Se împart ambele părți la x.
b=\frac{\frac{1}{3}-5x}{x}
Împărțirea la x anulează înmulțirea cu x.
b=-5+\frac{1}{3x}
Împărțiți \frac{1}{3}-5x la x.
\frac{2}{3}-5x-bx=\frac{1}{3}
Scădeți bx din ambele părți.
-5x-bx=\frac{1}{3}-\frac{2}{3}
Scădeți \frac{2}{3} din ambele părți.
-5x-bx=-\frac{1}{3}
Scădeți \frac{2}{3} din \frac{1}{3} pentru a obține -\frac{1}{3}.
\left(-5-b\right)x=-\frac{1}{3}
Combinați toți termenii care conțin x.
\left(-b-5\right)x=-\frac{1}{3}
Ecuația este în forma standard.
\frac{\left(-b-5\right)x}{-b-5}=\frac{-\frac{1}{3}}{-b-5}
Se împart ambele părți la -5-b.
x=\frac{-\frac{1}{3}}{-b-5}
Împărțirea la -5-b anulează înmulțirea cu -5-b.
x=\frac{1}{3\left(b+5\right)}
Împărțiți -\frac{1}{3} la -5-b.