Přejít k hlavnímu obsahu
Rozložit
Tick mark Image
Vyhodnotit
Tick mark Image

Podobné úlohy z vyhledávání na webu

Sdílet

a+b=6 ab=1\times 9=9
Roznásobte výraz podle seskupení. Nejprve musí být výraz přepsán jako n^{2}+an+bn+9. Pokud chcete najít a a b, nastavte systém, který se má vyřešit.
1,9 3,3
Vzhledem k tomu, že výraz ab je kladný, mají hodnoty a a b stejné znaménko. Vzhledem k tomu, že a+b je pozitivní, a a b jsou kladné. Uveďte všechny celočíselné páry, které dávají 9 produktu.
1+9=10 3+3=6
Vypočtěte součet pro jednotlivé dvojice.
a=3 b=3
Řešením je dvojice se součtem 6.
\left(n^{2}+3n\right)+\left(3n+9\right)
Zapište n^{2}+6n+9 jako: \left(n^{2}+3n\right)+\left(3n+9\right).
n\left(n+3\right)+3\left(n+3\right)
Koeficient n v prvním a 3 ve druhé skupině.
\left(n+3\right)\left(n+3\right)
Vytkněte společný člen n+3 s využitím distributivnosti.
\left(n+3\right)^{2}
Zapište rovnici jako druhou mocninu dvojčlenu.
factor(n^{2}+6n+9)
Tento trojčlen má tvar druhé mocniny trojčlenu, který může být vynásobený společným činitelem. Druhé mocniny trojčlenů je možné rozložit nalezením druhých odmocnin vedoucího a koncového členu.
\sqrt{9}=3
Najděte druhou odmocninu koncového členu, 9.
\left(n+3\right)^{2}
Druhá mocnina trojčlenu je druhá mocnina dvojčlenu, který je součtem nebo rozdílem druhých odmocnin vedoucího a koncového členu, přičemž znaménko se určuje podle znaménka středního členu druhé mocniny trojčlenu.
n^{2}+6n+9=0
Kvadratický mnohočlen můžete rozložit pomocí transformace ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), kde x_{1} a x_{2} jsou řešení kvadratické rovnice ax^{2}+bx+c=0.
n=\frac{-6±\sqrt{6^{2}-4\times 9}}{2}
Všechny rovnice ve tvaru ax^{2}+bx+c=0 je možné vyřešit jako kvadratickou rovnici: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Výsledkem kvadratické rovnice jsou dvě řešení, jedno pro součet a druhé pro rozdíl ±.
n=\frac{-6±\sqrt{36-4\times 9}}{2}
Umocněte číslo 6 na druhou.
n=\frac{-6±\sqrt{36-36}}{2}
Vynásobte číslo -4 číslem 9.
n=\frac{-6±\sqrt{0}}{2}
Přidejte uživatele 36 do skupiny -36.
n=\frac{-6±0}{2}
Vypočítejte druhou odmocninu čísla 0.
n^{2}+6n+9=\left(n-\left(-3\right)\right)\left(n-\left(-3\right)\right)
Rozložte původní výraz pomocí transformace ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Nahraďte -3 za x_{1} a -3 za x_{2}.
n^{2}+6n+9=\left(n+3\right)\left(n+3\right)
Zjednodušte všechny výrazy ve tvaru p-\left(-q\right) na p+q.