C için çözün
C=Se^{1-k}
S için çözün
S=Ce^{k-1}
Paylaş
Panoya kopyalandı
Ce^{k-1}=S
Tüm değişken terimler sol tarafta kalacak şekilde yer değiştirin.
e^{k-1}C=S
Denklem standart biçimdedir.
\frac{e^{k-1}C}{e^{k-1}}=\frac{S}{e^{k-1}}
Her iki tarafı e^{k-1} ile bölün.
C=\frac{S}{e^{k-1}}
e^{k-1} ile bölme, e^{k-1} ile çarpma işlemini geri alır.
C=Se^{1-k}
S sayısını e^{k-1} ile bölün.
Örnekler
İkinci dereceden denklem
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Doğrusal denklem
y = 3x + 4
Aritmetik
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Eş zamanlı denklem
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Türevleme
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
İntegralleme
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitler
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}