b için çözün
b=-\frac{\sqrt{3}\left(x-4\sqrt{3}-7\right)}{3}
x için çözün
x=\sqrt{3}\left(4-b\right)+7
Grafik
Paylaş
Panoya kopyalandı
4+4\sqrt{3}+3=x+b\sqrt{3}
2\sqrt{3} ve 2\sqrt{3} terimlerini birleştirerek 4\sqrt{3} sonucunu elde edin.
7+4\sqrt{3}=x+b\sqrt{3}
4 ve 3 sayılarını toplayarak 7 sonucunu bulun.
x+b\sqrt{3}=7+4\sqrt{3}
Tüm değişken terimler sol tarafta kalacak şekilde yer değiştirin.
b\sqrt{3}=7+4\sqrt{3}-x
Her iki taraftan x sayısını çıkarın.
\sqrt{3}b=-x+4\sqrt{3}+7
Denklem standart biçimdedir.
\frac{\sqrt{3}b}{\sqrt{3}}=\frac{-x+4\sqrt{3}+7}{\sqrt{3}}
Her iki tarafı \sqrt{3} ile bölün.
b=\frac{-x+4\sqrt{3}+7}{\sqrt{3}}
\sqrt{3} ile bölme, \sqrt{3} ile çarpma işlemini geri alır.
b=\frac{\sqrt{3}\left(-x+4\sqrt{3}+7\right)}{3}
7+4\sqrt{3}-x sayısını \sqrt{3} ile bölün.
Örnekler
İkinci dereceden denklem
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Doğrusal denklem
y = 3x + 4
Aritmetik
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Eş zamanlı denklem
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Türevleme
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
İntegralleme
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitler
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}