k को लागि हल गर्नुहोस्
k=\frac{2}{3}\approx 0.666666667
k=-\frac{2}{3}\approx -0.666666667
प्रश्नोत्तरी
Polynomial
9 k ^ { 2 } = 4
साझेदारी गर्नुहोस्
क्लिपबोर्डमा प्रतिलिपि गरियो
k^{2}=\frac{4}{9}
दुबैतिर 9 ले भाग गर्नुहोस्।
k^{2}-\frac{4}{9}=0
दुवै छेउबाट \frac{4}{9} घटाउनुहोस्।
9k^{2}-4=0
दुबैतिर 9 ले गुणन गर्नुहोस्।
\left(3k-2\right)\left(3k+2\right)=0
मानौं 9k^{2}-4। 9k^{2}-4 लाई \left(3k\right)^{2}-2^{2} को रूपमा पुन: लेख्नुहोस्। वर्गहरूबीचको भिन्नता निम्न नियमको प्रयोग गरेर खण्डिकरण गर्न सकिन्छ: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right)।
k=\frac{2}{3} k=-\frac{2}{3}
समीकरणको समाधान पत्ता लगाउन, 3k-2=0 र 3k+2=0 को समाधान गर्नुहोस्।
k^{2}=\frac{4}{9}
दुबैतिर 9 ले भाग गर्नुहोस्।
k=\frac{2}{3} k=-\frac{2}{3}
समीकरणको दुबैतिरको वर्गमूल निकाल्नुहोस्।
k^{2}=\frac{4}{9}
दुबैतिर 9 ले भाग गर्नुहोस्।
k^{2}-\frac{4}{9}=0
दुवै छेउबाट \frac{4}{9} घटाउनुहोस्।
k=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-\frac{4}{9}\right)}}{2}
यो समीकरण मानक ढाँचामा छ: ax^{2}+bx+c=0। वर्ग सूत्र \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} मा a लाई 1 ले, b लाई 0 ले र c लाई -\frac{4}{9} ले प्रतिस्थापन गर्नुहोस्।
k=\frac{0±\sqrt{-4\left(-\frac{4}{9}\right)}}{2}
0 वर्ग गर्नुहोस्।
k=\frac{0±\sqrt{\frac{16}{9}}}{2}
-4 लाई -\frac{4}{9} पटक गुणन गर्नुहोस्।
k=\frac{0±\frac{4}{3}}{2}
\frac{16}{9} को वर्गमूल निकाल्नुहोस्।
k=\frac{2}{3}
अब ± प्लस मानेर k=\frac{0±\frac{4}{3}}{2} समीकरणलाई हल गर्नुहोस्।
k=-\frac{2}{3}
अब ± माइनस मानेर k=\frac{0±\frac{4}{3}}{2} समीकरणलाई हल गर्नुहोस्।
k=\frac{2}{3} k=-\frac{2}{3}
अब समिकरण समाधान भएको छ।
उदाहरणहरू[सम्पादन गर्ने]
द्विघात समीकरण
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
त्रिकोणमिति
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
रैखिक समीकरण
y = 3x + 4
अंकगणित
699 * 533
म्याट्रिक्स
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
समकालिक समीकरण
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
भिन्नता
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
सीमाहरू
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}