a को लागि हल गर्नुहोस् (complex solution)
\left\{\begin{matrix}a=-\frac{bx}{2-x}\text{, }&x\neq 2\\a\in \mathrm{C}\text{, }&x=-2\text{ or }\left(b=0\text{ and }x=2\right)\end{matrix}\right.
b को लागि हल गर्नुहोस् (complex solution)
\left\{\begin{matrix}b=\frac{a\left(x-2\right)}{x}\text{, }&x\neq 0\\b\in \mathrm{C}\text{, }&x=-2\text{ or }\left(a=0\text{ and }x=0\right)\end{matrix}\right.
a को लागि हल गर्नुहोस्
\left\{\begin{matrix}a=-\frac{bx}{2-x}\text{, }&x\neq 2\\a\in \mathrm{R}\text{, }&x=-2\text{ or }\left(b=0\text{ and }x=2\right)\end{matrix}\right.
b को लागि हल गर्नुहोस्
\left\{\begin{matrix}b=\frac{a\left(x-2\right)}{x}\text{, }&x\neq 0\\b\in \mathrm{R}\text{, }&x=-2\text{ or }\left(a=0\text{ and }x=0\right)\end{matrix}\right.
ग्राफ
साझेदारी गर्नुहोस्
क्लिपबोर्डमा प्रतिलिपि गरियो
ax^{2}-bx^{2}=2bx+4a
a-b लाई x^{2} ले गुणा गर्नको लागि वितरणमूलक गुणा प्रयोग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}-4a=2bx
दुवै छेउबाट 4a घटाउनुहोस्।
ax^{2}-4a=2bx+bx^{2}
दुबै छेउहरूमा bx^{2} थप्नुहोस्।
\left(x^{2}-4\right)a=2bx+bx^{2}
a समावेश गर्ने सबै टर्महरू समायोजना गर्नुहोस्।
\left(x^{2}-4\right)a=bx^{2}+2bx
समीकरण मानक रूपमा छ।
\frac{\left(x^{2}-4\right)a}{x^{2}-4}=\frac{bx\left(x+2\right)}{x^{2}-4}
दुबैतिर x^{2}-4 ले भाग गर्नुहोस्।
a=\frac{bx\left(x+2\right)}{x^{2}-4}
x^{2}-4 द्वारा भाग गर्नाले x^{2}-4 द्वारा गुणा गरिएकोलाई फिर्ता गर्दछ।
a=\frac{bx}{x-2}
bx\left(2+x\right) लाई x^{2}-4 ले भाग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}=2bx+4a
a-b लाई x^{2} ले गुणा गर्नको लागि वितरणमूलक गुणा प्रयोग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}-2bx=4a
दुवै छेउबाट 2bx घटाउनुहोस्।
-bx^{2}-2bx=4a-ax^{2}
दुवै छेउबाट ax^{2} घटाउनुहोस्।
-bx^{2}-2bx=-ax^{2}+4a
टर्महरूलाई पुन: क्रमागत गर्नुहोस्।
\left(-x^{2}-2x\right)b=-ax^{2}+4a
b समावेश गर्ने सबै टर्महरू समायोजना गर्नुहोस्।
\left(-x^{2}-2x\right)b=4a-ax^{2}
समीकरण मानक रूपमा छ।
\frac{\left(-x^{2}-2x\right)b}{-x^{2}-2x}=-\frac{a\left(x-2\right)\left(x+2\right)}{-x^{2}-2x}
दुबैतिर -x^{2}-2x ले भाग गर्नुहोस्।
b=-\frac{a\left(x-2\right)\left(x+2\right)}{-x^{2}-2x}
-x^{2}-2x द्वारा भाग गर्नाले -x^{2}-2x द्वारा गुणा गरिएकोलाई फिर्ता गर्दछ।
b=\frac{a\left(x-2\right)}{x}
-a\left(2+x\right)\left(-2+x\right) लाई -x^{2}-2x ले भाग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}=2bx+4a
a-b लाई x^{2} ले गुणा गर्नको लागि वितरणमूलक गुणा प्रयोग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}-4a=2bx
दुवै छेउबाट 4a घटाउनुहोस्।
ax^{2}-4a=2bx+bx^{2}
दुबै छेउहरूमा bx^{2} थप्नुहोस्।
\left(x^{2}-4\right)a=2bx+bx^{2}
a समावेश गर्ने सबै टर्महरू समायोजना गर्नुहोस्।
\left(x^{2}-4\right)a=bx^{2}+2bx
समीकरण मानक रूपमा छ।
\frac{\left(x^{2}-4\right)a}{x^{2}-4}=\frac{bx\left(x+2\right)}{x^{2}-4}
दुबैतिर x^{2}-4 ले भाग गर्नुहोस्।
a=\frac{bx\left(x+2\right)}{x^{2}-4}
x^{2}-4 द्वारा भाग गर्नाले x^{2}-4 द्वारा गुणा गरिएकोलाई फिर्ता गर्दछ।
a=\frac{bx}{x-2}
bx\left(2+x\right) लाई x^{2}-4 ले भाग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}=2bx+4a
a-b लाई x^{2} ले गुणा गर्नको लागि वितरणमूलक गुणा प्रयोग गर्नुहोस्।
ax^{2}-bx^{2}-2bx=4a
दुवै छेउबाट 2bx घटाउनुहोस्।
-bx^{2}-2bx=4a-ax^{2}
दुवै छेउबाट ax^{2} घटाउनुहोस्।
-bx^{2}-2bx=-ax^{2}+4a
टर्महरूलाई पुन: क्रमागत गर्नुहोस्।
\left(-x^{2}-2x\right)b=-ax^{2}+4a
b समावेश गर्ने सबै टर्महरू समायोजना गर्नुहोस्।
\left(-x^{2}-2x\right)b=4a-ax^{2}
समीकरण मानक रूपमा छ।
\frac{\left(-x^{2}-2x\right)b}{-x^{2}-2x}=-\frac{a\left(x-2\right)\left(x+2\right)}{-x^{2}-2x}
दुबैतिर -x^{2}-2x ले भाग गर्नुहोस्।
b=-\frac{a\left(x-2\right)\left(x+2\right)}{-x^{2}-2x}
-x^{2}-2x द्वारा भाग गर्नाले -x^{2}-2x द्वारा गुणा गरिएकोलाई फिर्ता गर्दछ।
b=\frac{a\left(x-2\right)}{x}
-a\left(2+x\right)\left(-2+x\right) लाई -x^{2}-2x ले भाग गर्नुहोस्।
उदाहरणहरू[सम्पादन गर्ने]
द्विघात समीकरण
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
त्रिकोणमिति
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
रैखिक समीकरण
y = 3x + 4
अंकगणित
699 * 533
म्याट्रिक्स
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
समकालिक समीकरण
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
भिन्नता
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
सीमाहरू
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}