m को लागि हल गर्नुहोस्
m=2\times \left(\frac{x}{3x-1}\right)^{2}
x\neq \frac{1}{3}
x को लागि हल गर्नुहोस् (complex solution)
\left\{\begin{matrix}x=\frac{\sqrt{m}\left(3\sqrt{m}+\sqrt{2}\right)}{9m-2}\text{; }x=\frac{\sqrt{m}\left(3\sqrt{m}-\sqrt{2}\right)}{9m-2}\text{, }&m\neq \frac{2}{9}\\x=\frac{1}{6}\text{, }&m=\frac{2}{9}\end{matrix}\right.
x को लागि हल गर्नुहोस्
\left\{\begin{matrix}x=\frac{\sqrt{m}\left(3\sqrt{m}+\sqrt{2}\right)}{9m-2}\text{; }x=\frac{\sqrt{m}\left(3\sqrt{m}-\sqrt{2}\right)}{9m-2}\text{, }&m\neq \frac{2}{9}\text{ and }m\geq 0\\x=\frac{1}{6}\text{, }&m=\frac{2}{9}\end{matrix}\right.
ग्राफ
प्रश्नोत्तरी
Algebra
( 9 m - 2 ) x ^ { 2 } - 6 m x + m = 0
साझेदारी गर्नुहोस्
क्लिपबोर्डमा प्रतिलिपि गरियो
9mx^{2}-2x^{2}-6mx+m=0
9m-2 लाई x^{2} ले गुणा गर्नको लागि वितरणमूलक गुणा प्रयोग गर्नुहोस्।
9mx^{2}-6mx+m=2x^{2}
दुबै छेउहरूमा 2x^{2} थप्नुहोस्। शून्यमा कुनै पनि अंक जोड्दा जोडफल सोही अंक बराबर नै हुन्छ।
\left(9x^{2}-6x+1\right)m=2x^{2}
m समावेश गर्ने सबै टर्महरू समायोजना गर्नुहोस्।
\frac{\left(9x^{2}-6x+1\right)m}{9x^{2}-6x+1}=\frac{2x^{2}}{9x^{2}-6x+1}
दुबैतिर 9x^{2}-6x+1 ले भाग गर्नुहोस्।
m=\frac{2x^{2}}{9x^{2}-6x+1}
9x^{2}-6x+1 द्वारा भाग गर्नाले 9x^{2}-6x+1 द्वारा गुणा गरिएकोलाई फिर्ता गर्दछ।
m=\frac{2x^{2}}{\left(3x-1\right)^{2}}
2x^{2} लाई 9x^{2}-6x+1 ले भाग गर्नुहोस्।
उदाहरणहरू[सम्पादन गर्ने]
द्विघात समीकरण
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
त्रिकोणमिति
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
रैखिक समीकरण
y = 3x + 4
अंकगणित
699 * 533
म्याट्रिक्स
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
समकालिक समीकरण
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
भिन्नता
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
सीमाहरू
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}