मुख्य सामग्रीमा स्किप गर्नुहोस्
x, y, z को लागि हल गर्नुहोस्
Tick mark Image

वेब खोजीबाट समान समस्याहरू

साझेदारी गर्नुहोस्

z=-1 x+y-z=0 2x+6y-5z=-4
समिकरणहरूको पुन: क्रम मिलाउनुहोस्।
x+y-\left(-1\right)=0 2x+6y-5\left(-1\right)=-4
दोस्रो र तेस्रो समिकरणमा -1 लाई z ले प्रतिस्थापन गर्नुहोस्।
y=-x-1 x=-\frac{9}{2}-3y
क्रमश: y र x का यी समिकरणहरू हल गर्नुहोस्।
x=-\frac{9}{2}-3\left(-x-1\right)
समिकरण x=-\frac{9}{2}-3y मा -x-1 लाई y ले प्रतिस्थापन गर्नुहोस्।
x=\frac{3}{4}
x को लागि x=-\frac{9}{2}-3\left(-x-1\right) समाधान गर्नुहोस्।
y=-\frac{3}{4}-1
समिकरण y=-x-1 मा \frac{3}{4} लाई x ले प्रतिस्थापन गर्नुहोस्।
y=-\frac{7}{4}
y=-\frac{3}{4}-1 बाट y गणना गर्नुहोस्।
x=\frac{3}{4} y=-\frac{7}{4} z=-1
अब प्रणाली समाधान भएको छ।