Ugrás a tartalomra
Megoldás a(z) t változóra
Tick mark Image

Hasonló feladatok a webes keresésből

Megosztás

e^{2t}=3
Az egyenlet megoldásához a kitevőkre és a logaritmusokra vonatkozó szabályokat használjuk.
\log(e^{2t})=\log(3)
Az egyenlet mindkét oldalának vesszük a logaritmusát.
2t\log(e)=\log(3)
Egy hatványkitevőre emelt szám logaritmusa ugyanaz, mint a szám logaritmusa megszorozva a hatványkitevővel.
2t=\frac{\log(3)}{\log(e)}
Mindkét oldalt elosztjuk ennyivel: \log(e).
2t=\log_{e}\left(3\right)
Az alapváltás képlete szerint \frac{\log(a)}{\log(b)}=\log_{b}\left(a\right).
t=\frac{\ln(3)}{2}
Mindkét oldalt elosztjuk ennyivel: 2.