Ugrás a tartalomra
Megoldás a(z) x változóra
Tick mark Image
Grafikon

Hasonló feladatok a webes keresésből

Megosztás

2x-3\left(2x+1\right)=x-6x
Az egyenlet mindkét oldalát megszorozzuk 3,2,6 legkisebb közös többszörösével, azaz ennyivel: 6.
2x-6x-3=x-6x
A disztributivitás felhasználásával összeszorozzuk a következőket: -3 és 2x+1.
-4x-3=x-6x
Összevonjuk a következőket: 2x és -6x. Az eredmény -4x.
-4x-3=-5x
Összevonjuk a következőket: x és -6x. Az eredmény -5x.
-4x-3+5x=0
Bővítsük az egyenlet mindkét oldalát ezzel: 5x.
x-3=0
Összevonjuk a következőket: -4x és 5x. Az eredmény x.
x=3
Bővítsük az egyenlet mindkét oldalát ezzel: 3. Egy adott számhoz nullát adva ugyanazt a számot kapjuk.