דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

x^{2}+x+1-25x=2
החסר ‎25x משני האגפים.
x^{2}-24x+1=2
כנס את ‎x ו- ‎-25x כדי לקבל ‎-24x.
x^{2}-24x+1-2=0
החסר ‎2 משני האגפים.
x^{2}-24x-1=0
החסר את 2 מ- 1 כדי לקבל -1.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{\left(-24\right)^{2}-4\left(-1\right)}}{2}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 1 במקום a, ב- -24 במקום b, וב- -1 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{576-4\left(-1\right)}}{2}
‎-24 בריבוע.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{576+4}}{2}
הכפל את ‎-4 ב- ‎-1.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{580}}{2}
הוסף את ‎576 ל- ‎4.
x=\frac{-\left(-24\right)±2\sqrt{145}}{2}
הוצא את השורש הריבועי של 580.
x=\frac{24±2\sqrt{145}}{2}
ההופכי של ‎-24 הוא ‎24.
x=\frac{2\sqrt{145}+24}{2}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{24±2\sqrt{145}}{2} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את ‎24 ל- ‎2\sqrt{145}.
x=\sqrt{145}+12
חלק את ‎24+2\sqrt{145} ב- ‎2.
x=\frac{24-2\sqrt{145}}{2}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{24±2\sqrt{145}}{2} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר ‎2\sqrt{145} מ- ‎24.
x=12-\sqrt{145}
חלק את ‎24-2\sqrt{145} ב- ‎2.
x=\sqrt{145}+12 x=12-\sqrt{145}
המשוואה נפתרה כעת.
x^{2}+x+1-25x=2
החסר ‎25x משני האגפים.
x^{2}-24x+1=2
כנס את ‎x ו- ‎-25x כדי לקבל ‎-24x.
x^{2}-24x=2-1
החסר ‎1 משני האגפים.
x^{2}-24x=1
החסר את 1 מ- 2 כדי לקבל 1.
x^{2}-24x+\left(-12\right)^{2}=1+\left(-12\right)^{2}
חלק את ‎-24, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל ‎-12. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -12 לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
x^{2}-24x+144=1+144
‎-12 בריבוע.
x^{2}-24x+144=145
הוסף את ‎1 ל- ‎144.
\left(x-12\right)^{2}=145
פרק x^{2}-24x+144 לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-12\right)^{2}}=\sqrt{145}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
x-12=\sqrt{145} x-12=-\sqrt{145}
פשט.
x=\sqrt{145}+12 x=12-\sqrt{145}
הוסף ‎12 לשני אגפי המשוואה.