פתור עבור s (complex solution)
\left\{\begin{matrix}s=\frac{x}{\epsilon }\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\s\in \mathrm{C}\text{, }&t=0\text{ and }\epsilon \neq 0\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right.
פתור עבור t (complex solution)
\left\{\begin{matrix}t=0\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\t\in \mathrm{C}\text{, }&s\epsilon \neq 0\text{ and }x=s\epsilon \end{matrix}\right.
פתור עבור s
\left\{\begin{matrix}s=\frac{x}{\epsilon }\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\s\in \mathrm{R}\text{, }&t=0\text{ and }\epsilon \neq 0\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right.
פתור עבור t
\left\{\begin{matrix}t=0\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\t\in \mathrm{R}\text{, }&s\epsilon \neq 0\text{ and }x=s\epsilon \end{matrix}\right.
גרף
שתף
הועתק ללוח
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- \epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
בטא את \epsilon \times \frac{s}{x} כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}=t
בטא את \frac{\epsilon s}{x}t כשבר אחד.
\epsilon st=tx
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- x.
t\epsilon s=tx
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{t\epsilon s}{t\epsilon }=\frac{tx}{t\epsilon }
חלק את שני האגפים ב- \epsilon t.
s=\frac{tx}{t\epsilon }
חילוק ב- \epsilon t מבטל את ההכפלה ב- \epsilon t.
s=\frac{x}{\epsilon }
חלק את tx ב- \epsilon t.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- \epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
בטא את \epsilon \times \frac{s}{x} כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}=t
בטא את \frac{\epsilon s}{x}t כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}-t=0
החסר t משני האגפים.
\frac{\epsilon st}{x}-\frac{tx}{x}=0
כדי לחבר או להחסיר ביטויים, הרחב אותם כדי ליצור עבורם מכנה זהה. הכפל את t ב- \frac{x}{x}.
\frac{\epsilon st-tx}{x}=0
מכיוון ש- \frac{\epsilon st}{x} ו- \frac{tx}{x} כוללים מכנה זהה, חסר אותם על-ידי חיסור המונים שלהם.
\epsilon st-tx=0
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- x.
\left(\epsilon s-x\right)t=0
כנס את כל האיברים המכילים t.
\left(s\epsilon -x\right)t=0
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
t=0
חלק את 0 ב- s\epsilon -x.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- \epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
בטא את \epsilon \times \frac{s}{x} כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}=t
בטא את \frac{\epsilon s}{x}t כשבר אחד.
\epsilon st=tx
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- x.
t\epsilon s=tx
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{t\epsilon s}{t\epsilon }=\frac{tx}{t\epsilon }
חלק את שני האגפים ב- \epsilon t.
s=\frac{tx}{t\epsilon }
חילוק ב- \epsilon t מבטל את ההכפלה ב- \epsilon t.
s=\frac{x}{\epsilon }
חלק את tx ב- \epsilon t.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- \epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
בטא את \epsilon \times \frac{s}{x} כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}=t
בטא את \frac{\epsilon s}{x}t כשבר אחד.
\frac{\epsilon st}{x}-t=0
החסר t משני האגפים.
\frac{\epsilon st}{x}-\frac{tx}{x}=0
כדי לחבר או להחסיר ביטויים, הרחב אותם כדי ליצור עבורם מכנה זהה. הכפל את t ב- \frac{x}{x}.
\frac{\epsilon st-tx}{x}=0
מכיוון ש- \frac{\epsilon st}{x} ו- \frac{tx}{x} כוללים מכנה זהה, חסר אותם על-ידי חיסור המונים שלהם.
\epsilon st-tx=0
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- x.
\left(\epsilon s-x\right)t=0
כנס את כל האיברים המכילים t.
\left(s\epsilon -x\right)t=0
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
t=0
חלק את 0 ב- s\epsilon -x.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}