פתור עבור m (complex solution)
\left\{\begin{matrix}m=\frac{2c}{x-2}\text{, }&x\neq 2\\m\in \mathrm{C}\text{, }&c=0\text{ and }x=2\end{matrix}\right.
פתור עבור c
c=\frac{m\left(x-2\right)}{2}
פתור עבור m
\left\{\begin{matrix}m=\frac{2c}{x-2}\text{, }&x\neq 2\\m\in \mathrm{R}\text{, }&c=0\text{ and }x=2\end{matrix}\right.
גרף
שתף
הועתק ללוח
mx=2m+2c
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 2 ב- m+c.
mx-2m=2c
החסר 2m משני האגפים.
\left(x-2\right)m=2c
כנס את כל האיברים המכילים m.
\frac{\left(x-2\right)m}{x-2}=\frac{2c}{x-2}
חלק את שני האגפים ב- x-2.
m=\frac{2c}{x-2}
חילוק ב- x-2 מבטל את ההכפלה ב- x-2.
mx=2m+2c
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 2 ב- m+c.
2m+2c=mx
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
2c=mx-2m
החסר 2m משני האגפים.
\frac{2c}{2}=\frac{m\left(x-2\right)}{2}
חלק את שני האגפים ב- 2.
c=\frac{m\left(x-2\right)}{2}
חילוק ב- 2 מבטל את ההכפלה ב- 2.
mx=2m+2c
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 2 ב- m+c.
mx-2m=2c
החסר 2m משני האגפים.
\left(x-2\right)m=2c
כנס את כל האיברים המכילים m.
\frac{\left(x-2\right)m}{x-2}=\frac{2c}{x-2}
חלק את שני האגפים ב- x-2.
m=\frac{2c}{x-2}
חילוק ב- x-2 מבטל את ההכפלה ב- x-2.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}