פתור עבור r
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
פתור עבור h
h=\frac{rt}{s+t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
שתף
הועתק ללוח
h=r\times \frac{1}{\frac{t}{t}+\frac{s}{t}}
כדי לחבר או להחסיר ביטויים, הרחב אותם כדי ליצור עבורם מכנה זהה. הכפל את 1 ב- \frac{t}{t}.
h=r\times \frac{1}{\frac{t+s}{t}}
מכיוון ש- \frac{t}{t} ו- \frac{s}{t} כוללים מכנה זהה, חבר אותם על-ידי חיבור המונים שלהם.
h=r\times \frac{t}{t+s}
חלק את 1 ב- \frac{t+s}{t} על-ידי הכפלת 1 בהופכי של \frac{t+s}{t}.
h=\frac{rt}{t+s}
בטא את r\times \frac{t}{t+s} כשבר אחד.
\frac{rt}{t+s}=h
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
rt=h\left(s+t\right)
הכפל את שני אגפי המשוואה ב- s+t.
rt=hs+ht
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את h ב- s+t.
tr=hs+ht
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{tr}{t}=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
חלק את שני האגפים ב- t.
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
חילוק ב- t מבטל את ההכפלה ב- t.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}