פרק לגורמים
7\left(m-8\right)\left(m+9\right)
הערך
7\left(m-8\right)\left(m+9\right)
שתף
הועתק ללוח
7\left(m^{2}+m-72\right)
הוצא את הגורם המשותף 7.
a+b=1 ab=1\left(-72\right)=-72
שקול את m^{2}+m-72. פרק את הביטוי לגורמים על-ידי קיבוץ. תחילה, יש לשכתב את הביטוי כ- m^{2}+am+bm-72. כדי למצוא את a ו- b, הגדר מערכת לפתרון.
-1,72 -2,36 -3,24 -4,18 -6,12 -8,9
מאחר ש- ab הוא שלילי, ל- a ול- b יש סימנים הפוכים. מאחר ש- a+b הוא חיובי, למספר החיובי יש ערך מוחלט גדול יותר מהשלילי. פרט את כל צמדי המספרים השלמים שנותנים את המכפלה -72.
-1+72=71 -2+36=34 -3+24=21 -4+18=14 -6+12=6 -8+9=1
חשב את הסכום של כל צמד.
a=-8 b=9
הפתרון הוא הצמד שנותן את הסכום 1.
\left(m^{2}-8m\right)+\left(9m-72\right)
שכתב את m^{2}+m-72 כ- \left(m^{2}-8m\right)+\left(9m-72\right).
m\left(m-8\right)+9\left(m-8\right)
הוצא את הגורם המשותף m בקבוצה הראשונה ואת 9 בקבוצה השניה.
\left(m-8\right)\left(m+9\right)
הוצא את האיבר המשותף m-8 באמצעות חוק הפילוג.
7\left(m-8\right)\left(m+9\right)
שכתב את הביטוי המפורק לגורמים המלא.
7m^{2}+7m-504=0
ניתן לפרק פולינום ריבועי לגורמים באמצעות הטרנספורמציה ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), כאשר x_{1} ו- x_{2} הם הפתרונות של המשוואה הריבועית ax^{2}+bx+c=0.
m=\frac{-7±\sqrt{7^{2}-4\times 7\left(-504\right)}}{2\times 7}
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
m=\frac{-7±\sqrt{49-4\times 7\left(-504\right)}}{2\times 7}
7 בריבוע.
m=\frac{-7±\sqrt{49-28\left(-504\right)}}{2\times 7}
הכפל את -4 ב- 7.
m=\frac{-7±\sqrt{49+14112}}{2\times 7}
הכפל את -28 ב- -504.
m=\frac{-7±\sqrt{14161}}{2\times 7}
הוסף את 49 ל- 14112.
m=\frac{-7±119}{2\times 7}
הוצא את השורש הריבועי של 14161.
m=\frac{-7±119}{14}
הכפל את 2 ב- 7.
m=\frac{112}{14}
כעת פתור את המשוואה m=\frac{-7±119}{14} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -7 ל- 119.
m=8
חלק את 112 ב- 14.
m=-\frac{126}{14}
כעת פתור את המשוואה m=\frac{-7±119}{14} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 119 מ- -7.
m=-9
חלק את -126 ב- 14.
7m^{2}+7m-504=7\left(m-8\right)\left(m-\left(-9\right)\right)
פרק את הביטוי המקורי לגורמים באמצעות ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). השתמש ב- 8 במקום x_{1} וב- -9 במקום x_{2}.
7m^{2}+7m-504=7\left(m-8\right)\left(m+9\right)
פשט את כל הביטויים של הצורה p-\left(-q\right) ל- p+q.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}