פרק לגורמים
\left(L-2\right)\left(5L-4\right)
הערך
\left(L-2\right)\left(5L-4\right)
שתף
הועתק ללוח
a+b=-14 ab=5\times 8=40
פרק את הביטוי לגורמים על-ידי קיבוץ. תחילה, יש לשכתב את הביטוי כ- 5L^{2}+aL+bL+8. כדי למצוא את a ו- b, הגדר מערכת לפתרון.
-1,-40 -2,-20 -4,-10 -5,-8
מאחר ש- ab הוא חיובי, ל- a ול- b יש אותו סימן. מאחר ש- a+b הוא שלילי, a ו- b שניהם שליליים. פרט את כל צמדי המספרים השלמים שנותנים את המכפלה 40.
-1-40=-41 -2-20=-22 -4-10=-14 -5-8=-13
חשב את הסכום של כל צמד.
a=-10 b=-4
הפתרון הוא הצמד שנותן את הסכום -14.
\left(5L^{2}-10L\right)+\left(-4L+8\right)
שכתב את 5L^{2}-14L+8 כ- \left(5L^{2}-10L\right)+\left(-4L+8\right).
5L\left(L-2\right)-4\left(L-2\right)
הוצא את הגורם המשותף 5L בקבוצה הראשונה ואת -4 בקבוצה השניה.
\left(L-2\right)\left(5L-4\right)
הוצא את האיבר המשותף L-2 באמצעות חוק הפילוג.
5L^{2}-14L+8=0
ניתן לפרק פולינום ריבועי לגורמים באמצעות הטרנספורמציה ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), כאשר x_{1} ו- x_{2} הם הפתרונות של המשוואה הריבועית ax^{2}+bx+c=0.
L=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{\left(-14\right)^{2}-4\times 5\times 8}}{2\times 5}
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
L=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{196-4\times 5\times 8}}{2\times 5}
-14 בריבוע.
L=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{196-20\times 8}}{2\times 5}
הכפל את -4 ב- 5.
L=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{196-160}}{2\times 5}
הכפל את -20 ב- 8.
L=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{36}}{2\times 5}
הוסף את 196 ל- -160.
L=\frac{-\left(-14\right)±6}{2\times 5}
הוצא את השורש הריבועי של 36.
L=\frac{14±6}{2\times 5}
ההופכי של -14 הוא 14.
L=\frac{14±6}{10}
הכפל את 2 ב- 5.
L=\frac{20}{10}
כעת פתור את המשוואה L=\frac{14±6}{10} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את 14 ל- 6.
L=2
חלק את 20 ב- 10.
L=\frac{8}{10}
כעת פתור את המשוואה L=\frac{14±6}{10} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 6 מ- 14.
L=\frac{4}{5}
צמצם את השבר \frac{8}{10} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
5L^{2}-14L+8=5\left(L-2\right)\left(L-\frac{4}{5}\right)
פרק את הביטוי המקורי לגורמים באמצעות ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). השתמש ב- 2 במקום x_{1} וב- \frac{4}{5} במקום x_{2}.
5L^{2}-14L+8=5\left(L-2\right)\times \frac{5L-4}{5}
החסר את L מ- \frac{4}{5} על-ידי מציאת מכנה משותף והחסרת המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
5L^{2}-14L+8=\left(L-2\right)\left(5L-4\right)
בטל את הגורם המשותף הגדול ביותר 5 ב- 5 ו- 5.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}