דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

4x+11-2x^{2}=0
החסר ‎2x^{2} משני האגפים.
-2x^{2}+4x+11=0
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
x=\frac{-4±\sqrt{4^{2}-4\left(-2\right)\times 11}}{2\left(-2\right)}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- -2 במקום a, ב- 4 במקום b, וב- 11 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-4±\sqrt{16-4\left(-2\right)\times 11}}{2\left(-2\right)}
‎4 בריבוע.
x=\frac{-4±\sqrt{16+8\times 11}}{2\left(-2\right)}
הכפל את ‎-4 ב- ‎-2.
x=\frac{-4±\sqrt{16+88}}{2\left(-2\right)}
הכפל את ‎8 ב- ‎11.
x=\frac{-4±\sqrt{104}}{2\left(-2\right)}
הוסף את ‎16 ל- ‎88.
x=\frac{-4±2\sqrt{26}}{2\left(-2\right)}
הוצא את השורש הריבועי של 104.
x=\frac{-4±2\sqrt{26}}{-4}
הכפל את ‎2 ב- ‎-2.
x=\frac{2\sqrt{26}-4}{-4}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-4±2\sqrt{26}}{-4} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את ‎-4 ל- ‎2\sqrt{26}.
x=-\frac{\sqrt{26}}{2}+1
חלק את ‎-4+2\sqrt{26} ב- ‎-4.
x=\frac{-2\sqrt{26}-4}{-4}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-4±2\sqrt{26}}{-4} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר ‎2\sqrt{26} מ- ‎-4.
x=\frac{\sqrt{26}}{2}+1
חלק את ‎-4-2\sqrt{26} ב- ‎-4.
x=-\frac{\sqrt{26}}{2}+1 x=\frac{\sqrt{26}}{2}+1
המשוואה נפתרה כעת.
4x+11-2x^{2}=0
החסר ‎2x^{2} משני האגפים.
4x-2x^{2}=-11
החסר ‎11 משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
-2x^{2}+4x=-11
ניתן לפתור משוואות ריבועיות כגון זו בשיטת השלמת הריבוע. כדי להשלים את הריבוע, המשוואה חייבת תחילה להיות בצורה x^{2}+bx=c.
\frac{-2x^{2}+4x}{-2}=-\frac{11}{-2}
חלק את שני האגפים ב- ‎-2.
x^{2}+\frac{4}{-2}x=-\frac{11}{-2}
חילוק ב- ‎-2 מבטל את ההכפלה ב- ‎-2.
x^{2}-2x=-\frac{11}{-2}
חלק את ‎4 ב- ‎-2.
x^{2}-2x=\frac{11}{2}
חלק את ‎-11 ב- ‎-2.
x^{2}-2x+1=\frac{11}{2}+1
חלק את ‎-2, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל ‎-1. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -1 לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
x^{2}-2x+1=\frac{13}{2}
הוסף את ‎\frac{11}{2} ל- ‎1.
\left(x-1\right)^{2}=\frac{13}{2}
פרק x^{2}-2x+1 לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-1\right)^{2}}=\sqrt{\frac{13}{2}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
x-1=\frac{\sqrt{26}}{2} x-1=-\frac{\sqrt{26}}{2}
פשט.
x=\frac{\sqrt{26}}{2}+1 x=-\frac{\sqrt{26}}{2}+1
הוסף ‎1 לשני אגפי המשוואה.