פתור עבור a
a=-\frac{17b}{12}+\frac{1}{3c}
c\neq 0
פתור עבור b
b=-\frac{12a}{17}+\frac{4}{17c}
c\neq 0
שתף
הועתק ללוח
4=12ca+17cb
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את c ב- 12a+17b.
12ca+17cb=4
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
12ca=4-17cb
החסר 17cb משני האגפים.
12ca=4-17bc
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{12ca}{12c}=\frac{4-17bc}{12c}
חלק את שני האגפים ב- 12c.
a=\frac{4-17bc}{12c}
חילוק ב- 12c מבטל את ההכפלה ב- 12c.
a=-\frac{17b}{12}+\frac{1}{3c}
חלק את 4-17cb ב- 12c.
4=12ca+17cb
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את c ב- 12a+17b.
12ca+17cb=4
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
17cb=4-12ca
החסר 12ca משני האגפים.
17cb=4-12ac
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{17cb}{17c}=\frac{4-12ac}{17c}
חלק את שני האגפים ב- 17c.
b=\frac{4-12ac}{17c}
חילוק ב- 17c מבטל את ההכפלה ב- 17c.
b=-\frac{12a}{17}+\frac{4}{17c}
חלק את 4-12ca ב- 17c.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}