פתור עבור x
x = \frac{10}{3} = 3\frac{1}{3} \approx 3.333333333
x=0
גרף
שתף
הועתק ללוח
x\times 0.3x=x
ביטול 3 בשני האגפים.
x^{2}\times 0.3=x
הכפל את x ו- x כדי לקבל x^{2}.
x^{2}\times 0.3-x=0
החסר x משני האגפים.
x\left(0.3x-1\right)=0
הוצא את הגורם המשותף x.
x=0 x=\frac{10}{3}
כדי למצוא פתרונות משוואה, פתור את x=0 ו- \frac{3x}{10}-1=0.
x\times 0.3x=x
ביטול 3 בשני האגפים.
x^{2}\times 0.3=x
הכפל את x ו- x כדי לקבל x^{2}.
x^{2}\times 0.3-x=0
החסר x משני האגפים.
0.3x^{2}-x=0
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
x=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1}}{2\times 0.3}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 0.3 במקום a, ב- -1 במקום b, וב- 0 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-1\right)±1}{2\times 0.3}
הוצא את השורש הריבועי של 1.
x=\frac{1±1}{2\times 0.3}
ההופכי של -1 הוא 1.
x=\frac{1±1}{0.6}
הכפל את 2 ב- 0.3.
x=\frac{2}{0.6}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{1±1}{0.6} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את 1 ל- 1.
x=\frac{10}{3}
חלק את 2 ב- 0.6 על-ידי הכפלת 2 בהופכי של 0.6.
x=\frac{0}{0.6}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{1±1}{0.6} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 1 מ- 1.
x=0
חלק את 0 ב- 0.6 על-ידי הכפלת 0 בהופכי של 0.6.
x=\frac{10}{3} x=0
המשוואה נפתרה כעת.
x\times 0.3x=x
ביטול 3 בשני האגפים.
x^{2}\times 0.3=x
הכפל את x ו- x כדי לקבל x^{2}.
x^{2}\times 0.3-x=0
החסר x משני האגפים.
0.3x^{2}-x=0
ניתן לפתור משוואות ריבועיות כגון זו בשיטת השלמת הריבוע. כדי להשלים את הריבוע, המשוואה חייבת תחילה להיות בצורה x^{2}+bx=c.
\frac{0.3x^{2}-x}{0.3}=\frac{0}{0.3}
חלק את שני אגפי המשוואה ב- 0.3, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
x^{2}+\left(-\frac{1}{0.3}\right)x=\frac{0}{0.3}
חילוק ב- 0.3 מבטל את ההכפלה ב- 0.3.
x^{2}-\frac{10}{3}x=\frac{0}{0.3}
חלק את -1 ב- 0.3 על-ידי הכפלת -1 בהופכי של 0.3.
x^{2}-\frac{10}{3}x=0
חלק את 0 ב- 0.3 על-ידי הכפלת 0 בהופכי של 0.3.
x^{2}-\frac{10}{3}x+\left(-\frac{5}{3}\right)^{2}=\left(-\frac{5}{3}\right)^{2}
חלק את -\frac{10}{3}, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל -\frac{5}{3}. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -\frac{5}{3} לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
x^{2}-\frac{10}{3}x+\frac{25}{9}=\frac{25}{9}
העלה את -\frac{5}{3} בריבוע על-ידי העלאת המונה והמכנה של השבר בריבוע.
\left(x-\frac{5}{3}\right)^{2}=\frac{25}{9}
פרק x^{2}-\frac{10}{3}x+\frac{25}{9} לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{5}{3}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{25}{9}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
x-\frac{5}{3}=\frac{5}{3} x-\frac{5}{3}=-\frac{5}{3}
פשט.
x=\frac{10}{3} x=0
הוסף \frac{5}{3} לשני אגפי המשוואה.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}