פתור עבור x
x=1
x=-1
גרף
שתף
הועתק ללוח
3x^{2}+\frac{4}{2}=5
הכפל את x ו- x כדי לקבל x^{2}.
3x^{2}+2=5
חלק את 4 ב- 2 כדי לקבל 2.
3x^{2}=5-2
החסר 2 משני האגפים.
3x^{2}=3
החסר את 2 מ- 5 כדי לקבל 3.
x^{2}=\frac{3}{3}
חלק את שני האגפים ב- 3.
x^{2}=1
חלק את 3 ב- 3 כדי לקבל 1.
x=1 x=-1
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
3x^{2}+\frac{4}{2}=5
הכפל את x ו- x כדי לקבל x^{2}.
3x^{2}+2=5
חלק את 4 ב- 2 כדי לקבל 2.
3x^{2}+2-5=0
החסר 5 משני האגפים.
3x^{2}-3=0
החסר את 5 מ- 2 כדי לקבל -3.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 3\left(-3\right)}}{2\times 3}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 3 במקום a, ב- 0 במקום b, וב- -3 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 3\left(-3\right)}}{2\times 3}
0 בריבוע.
x=\frac{0±\sqrt{-12\left(-3\right)}}{2\times 3}
הכפל את -4 ב- 3.
x=\frac{0±\sqrt{36}}{2\times 3}
הכפל את -12 ב- -3.
x=\frac{0±6}{2\times 3}
הוצא את השורש הריבועי של 36.
x=\frac{0±6}{6}
הכפל את 2 ב- 3.
x=1
כעת פתור את המשוואה x=\frac{0±6}{6} כאשר ± כולל סימן חיבור. חלק את 6 ב- 6.
x=-1
כעת פתור את המשוואה x=\frac{0±6}{6} כאשר ± כולל סימן חיסור. חלק את -6 ב- 6.
x=1 x=-1
המשוואה נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}