פתור עבור t
t = \frac{\sqrt{110}}{6} \approx 1.748014747
t = -\frac{\sqrt{110}}{6} \approx -1.748014747
שתף
הועתק ללוח
110=4\times 9t^{2}
הכפל את 22 ו- 5 כדי לקבל 110.
110=36t^{2}
הכפל את 4 ו- 9 כדי לקבל 36.
36t^{2}=110
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
t^{2}=\frac{110}{36}
חלק את שני האגפים ב- 36.
t^{2}=\frac{55}{18}
צמצם את השבר \frac{110}{36} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
t=\frac{\sqrt{110}}{6} t=-\frac{\sqrt{110}}{6}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
110=4\times 9t^{2}
הכפל את 22 ו- 5 כדי לקבל 110.
110=36t^{2}
הכפל את 4 ו- 9 כדי לקבל 36.
36t^{2}=110
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
36t^{2}-110=0
החסר 110 משני האגפים.
t=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 36\left(-110\right)}}{2\times 36}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 36 במקום a, ב- 0 במקום b, וב- -110 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
t=\frac{0±\sqrt{-4\times 36\left(-110\right)}}{2\times 36}
0 בריבוע.
t=\frac{0±\sqrt{-144\left(-110\right)}}{2\times 36}
הכפל את -4 ב- 36.
t=\frac{0±\sqrt{15840}}{2\times 36}
הכפל את -144 ב- -110.
t=\frac{0±12\sqrt{110}}{2\times 36}
הוצא את השורש הריבועי של 15840.
t=\frac{0±12\sqrt{110}}{72}
הכפל את 2 ב- 36.
t=\frac{\sqrt{110}}{6}
כעת פתור את המשוואה t=\frac{0±12\sqrt{110}}{72} כאשר ± כולל סימן חיבור.
t=-\frac{\sqrt{110}}{6}
כעת פתור את המשוואה t=\frac{0±12\sqrt{110}}{72} כאשר ± כולל סימן חיסור.
t=\frac{\sqrt{110}}{6} t=-\frac{\sqrt{110}}{6}
המשוואה נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}