פתור עבור k
k=2+\frac{13}{x}
x\neq 0
פתור עבור x
x=-\frac{13}{2-k}
k\neq 2
גרף
שתף
הועתק ללוח
kx=2x+13
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
xk=2x+13
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{xk}{x}=\frac{2x+13}{x}
חלק את שני האגפים ב- x.
k=\frac{2x+13}{x}
חילוק ב- x מבטל את ההכפלה ב- x.
k=2+\frac{13}{x}
חלק את 2x+13 ב- x.
2x+13-kx=0
החסר kx משני האגפים.
2x-kx=-13
החסר 13 משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
\left(2-k\right)x=-13
כנס את כל האיברים המכילים x.
\frac{\left(2-k\right)x}{2-k}=-\frac{13}{2-k}
חלק את שני האגפים ב- 2-k.
x=-\frac{13}{2-k}
חילוק ב- 2-k מבטל את ההכפלה ב- 2-k.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}