פרק לגורמים
\left(a+2\right)\left(2a+5\right)
הערך
\left(a+2\right)\left(2a+5\right)
שתף
הועתק ללוח
p+q=9 pq=2\times 10=20
פרק את הביטוי לגורמים על-ידי קיבוץ. תחילה, יש לשכתב את הביטוי כ- 2a^{2}+pa+qa+10. כדי למצוא את p ו- q, הגדר מערכת לפתרון.
1,20 2,10 4,5
מאחר ש- pq הוא חיובי, ל- p ול- q יש אותו סימן. מאחר ש- p+q הוא חיובי, p ו- q שניהם חיוביים. פרט את כל צמדי המספרים השלמים שנותנים את המכפלה 20.
1+20=21 2+10=12 4+5=9
חשב את הסכום של כל צמד.
p=4 q=5
הפתרון הוא הצמד שנותן את הסכום 9.
\left(2a^{2}+4a\right)+\left(5a+10\right)
שכתב את 2a^{2}+9a+10 כ- \left(2a^{2}+4a\right)+\left(5a+10\right).
2a\left(a+2\right)+5\left(a+2\right)
הוצא את הגורם המשותף 2a בקבוצה הראשונה ואת 5 בקבוצה השניה.
\left(a+2\right)\left(2a+5\right)
הוצא את האיבר המשותף a+2 באמצעות חוק הפילוג.
2a^{2}+9a+10=0
ניתן לפרק פולינום ריבועי לגורמים באמצעות הטרנספורמציה ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), כאשר x_{1} ו- x_{2} הם הפתרונות של המשוואה הריבועית ax^{2}+bx+c=0.
a=\frac{-9±\sqrt{9^{2}-4\times 2\times 10}}{2\times 2}
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
a=\frac{-9±\sqrt{81-4\times 2\times 10}}{2\times 2}
9 בריבוע.
a=\frac{-9±\sqrt{81-8\times 10}}{2\times 2}
הכפל את -4 ב- 2.
a=\frac{-9±\sqrt{81-80}}{2\times 2}
הכפל את -8 ב- 10.
a=\frac{-9±\sqrt{1}}{2\times 2}
הוסף את 81 ל- -80.
a=\frac{-9±1}{2\times 2}
הוצא את השורש הריבועי של 1.
a=\frac{-9±1}{4}
הכפל את 2 ב- 2.
a=-\frac{8}{4}
כעת פתור את המשוואה a=\frac{-9±1}{4} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -9 ל- 1.
a=-2
חלק את -8 ב- 4.
a=-\frac{10}{4}
כעת פתור את המשוואה a=\frac{-9±1}{4} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 1 מ- -9.
a=-\frac{5}{2}
צמצם את השבר \frac{-10}{4} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
2a^{2}+9a+10=2\left(a-\left(-2\right)\right)\left(a-\left(-\frac{5}{2}\right)\right)
פרק את הביטוי המקורי לגורמים באמצעות ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). השתמש ב- -2 במקום x_{1} וב- -\frac{5}{2} במקום x_{2}.
2a^{2}+9a+10=2\left(a+2\right)\left(a+\frac{5}{2}\right)
פשט את כל הביטויים של הצורה p-\left(-q\right) ל- p+q.
2a^{2}+9a+10=2\left(a+2\right)\times \frac{2a+5}{2}
הוסף את \frac{5}{2} ל- a על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
2a^{2}+9a+10=\left(a+2\right)\left(2a+5\right)
בטל את הגורם המשותף הגדול ביותר 2 ב- 2 ו- 2.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}