דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור t
Tick mark Image

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

\left(2\sqrt{4\left(t-1\right)}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
העלה את שני אגפי המשוואה בריבוע.
\left(2\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 4 ב- t-1.
2^{2}\left(\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
פיתוח ‎\left(2\sqrt{4t-4}\right)^{2}.
4\left(\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
חשב את 2 בחזקת 2 וקבל 4.
4\left(4t-4\right)=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
חשב את \sqrt{4t-4} בחזקת 2 וקבל 4t-4.
16t-16=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 4 ב- 4t-4.
16t-16=\left(\sqrt{8t-4}\right)^{2}
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 4 ב- 2t-1.
16t-16=8t-4
חשב את \sqrt{8t-4} בחזקת 2 וקבל 8t-4.
16t-16-8t=-4
החסר ‎8t משני האגפים.
8t-16=-4
כנס את ‎16t ו- ‎-8t כדי לקבל ‎8t.
8t=-4+16
הוסף ‎16 משני הצדדים.
8t=12
חבר את ‎-4 ו- ‎16 כדי לקבל ‎12.
t=\frac{12}{8}
חלק את שני האגפים ב- ‎8.
t=\frac{3}{2}
צמצם את השבר ‎\frac{12}{8} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 4.
2\sqrt{4\left(\frac{3}{2}-1\right)}=\sqrt{4\left(2\times \frac{3}{2}-1\right)}
השתמש ב- ‎\frac{3}{2} במקום ‎t במשוואה ‎2\sqrt{4\left(t-1\right)}=\sqrt{4\left(2t-1\right)}.
2\times 2^{\frac{1}{2}}=2\times 2^{\frac{1}{2}}
פשט. הערך t=\frac{3}{2} פותר את המשוואה.
t=\frac{3}{2}
למשוואה 2\sqrt{4\left(t-1\right)}=\sqrt{4\left(2t-1\right)} יש פתרון יחיד.