פתור עבור t
t = -\frac{3}{2} = -1\frac{1}{2} = -1.5
שתף
הועתק ללוח
28t-42-2\left(t+2\right)=10\left(3t-4\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 14 ב- 2t-3.
28t-42-2t-4=10\left(3t-4\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את -2 ב- t+2.
26t-42-4=10\left(3t-4\right)
כנס את 28t ו- -2t כדי לקבל 26t.
26t-46=10\left(3t-4\right)
החסר את 4 מ- -42 כדי לקבל -46.
26t-46=30t-40
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 10 ב- 3t-4.
26t-46-30t=-40
החסר 30t משני האגפים.
-4t-46=-40
כנס את 26t ו- -30t כדי לקבל -4t.
-4t=-40+46
הוסף 46 משני הצדדים.
-4t=6
חבר את -40 ו- 46 כדי לקבל 6.
t=\frac{6}{-4}
חלק את שני האגפים ב- -4.
t=-\frac{3}{2}
צמצם את השבר \frac{6}{-4} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}