פרק לגורמים
\left(z+2\right)\left(10z+1\right)
הערך
\left(z+2\right)\left(10z+1\right)
שתף
הועתק ללוח
a+b=21 ab=10\times 2=20
פרק את הביטוי לגורמים על-ידי קיבוץ. תחילה, יש לשכתב את הביטוי כ- 10z^{2}+az+bz+2. כדי למצוא את a ו- b, הגדר מערכת לפתרון.
1,20 2,10 4,5
מאחר ש- ab הוא חיובי, ל- a ול- b יש אותו סימן. מאחר ש- a+b הוא חיובי, a ו- b שניהם חיוביים. פרט את כל צמדי המספרים השלמים שנותנים את המכפלה 20.
1+20=21 2+10=12 4+5=9
חשב את הסכום של כל צמד.
a=1 b=20
הפתרון הוא הצמד שנותן את הסכום 21.
\left(10z^{2}+z\right)+\left(20z+2\right)
שכתב את 10z^{2}+21z+2 כ- \left(10z^{2}+z\right)+\left(20z+2\right).
z\left(10z+1\right)+2\left(10z+1\right)
הוצא את הגורם המשותף z בקבוצה הראשונה ואת 2 בקבוצה השניה.
\left(10z+1\right)\left(z+2\right)
הוצא את האיבר המשותף 10z+1 באמצעות חוק הפילוג.
10z^{2}+21z+2=0
ניתן לפרק פולינום ריבועי לגורמים באמצעות הטרנספורמציה ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), כאשר x_{1} ו- x_{2} הם הפתרונות של המשוואה הריבועית ax^{2}+bx+c=0.
z=\frac{-21±\sqrt{21^{2}-4\times 10\times 2}}{2\times 10}
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
z=\frac{-21±\sqrt{441-4\times 10\times 2}}{2\times 10}
21 בריבוע.
z=\frac{-21±\sqrt{441-40\times 2}}{2\times 10}
הכפל את -4 ב- 10.
z=\frac{-21±\sqrt{441-80}}{2\times 10}
הכפל את -40 ב- 2.
z=\frac{-21±\sqrt{361}}{2\times 10}
הוסף את 441 ל- -80.
z=\frac{-21±19}{2\times 10}
הוצא את השורש הריבועי של 361.
z=\frac{-21±19}{20}
הכפל את 2 ב- 10.
z=-\frac{2}{20}
כעת פתור את המשוואה z=\frac{-21±19}{20} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -21 ל- 19.
z=-\frac{1}{10}
צמצם את השבר \frac{-2}{20} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
z=-\frac{40}{20}
כעת פתור את המשוואה z=\frac{-21±19}{20} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 19 מ- -21.
z=-2
חלק את -40 ב- 20.
10z^{2}+21z+2=10\left(z-\left(-\frac{1}{10}\right)\right)\left(z-\left(-2\right)\right)
פרק את הביטוי המקורי לגורמים באמצעות ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). השתמש ב- -\frac{1}{10} במקום x_{1} וב- -2 במקום x_{2}.
10z^{2}+21z+2=10\left(z+\frac{1}{10}\right)\left(z+2\right)
פשט את כל הביטויים של הצורה p-\left(-q\right) ל- p+q.
10z^{2}+21z+2=10\times \frac{10z+1}{10}\left(z+2\right)
הוסף את \frac{1}{10} ל- z על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
10z^{2}+21z+2=\left(10z+1\right)\left(z+2\right)
בטל את הגורם המשותף הגדול ביותר 10 ב- 10 ו- 10.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}