פתור עבור x
x=\left(\frac{1}{3}-\frac{5}{3}i\right)y-\frac{4}{3}i
פתור עבור y
y=\left(\frac{3}{26}+\frac{15}{26}i\right)x+\left(-\frac{10}{13}+\frac{2}{13}i\right)
שתף
הועתק ללוח
-7x-4i+y=-5i^{19}y-4x
חשב את i בחזקת 8 וקבל 1.
-7x-4i+y=-5\left(-i\right)y-4x
חשב את i בחזקת 19 וקבל -i.
-7x-4i+y=5iy-4x
הכפל את -5 ו- -i כדי לקבל 5i.
-7x-4i+y+4x=5iy
הוסף 4x משני הצדדים.
-3x-4i+y=5iy
כנס את -7x ו- 4x כדי לקבל -3x.
-3x+y=5iy+4i
הוסף 4i משני הצדדים.
-3x=5iy+4i-y
החסר y משני האגפים.
-3x=\left(-1+5i\right)y+4i
כנס את 5iy ו- -y כדי לקבל \left(-1+5i\right)y.
\frac{-3x}{-3}=\frac{\left(-1+5i\right)y+4i}{-3}
חלק את שני האגפים ב- -3.
x=\frac{\left(-1+5i\right)y+4i}{-3}
חילוק ב- -3 מבטל את ההכפלה ב- -3.
x=\left(\frac{1}{3}-\frac{5}{3}i\right)y-\frac{4}{3}i
חלק את \left(-1+5i\right)y+4i ב- -3.
-7x-4i+y=-5i^{19}y-4x
חשב את i בחזקת 8 וקבל 1.
-7x-4i+y=-5\left(-i\right)y-4x
חשב את i בחזקת 19 וקבל -i.
-7x-4i+y=5iy-4x
הכפל את -5 ו- -i כדי לקבל 5i.
-7x-4i+y-5iy=-4x
החסר 5iy משני האגפים.
-7x-4i+\left(1-5i\right)y=-4x
כנס את y ו- -5iy כדי לקבל \left(1-5i\right)y.
-4i+\left(1-5i\right)y=-4x+7x
הוסף 7x משני הצדדים.
-4i+\left(1-5i\right)y=3x
כנס את -4x ו- 7x כדי לקבל 3x.
\left(1-5i\right)y=3x+4i
הוסף 4i משני הצדדים.
\frac{\left(1-5i\right)y}{1-5i}=\frac{3x+4i}{1-5i}
חלק את שני האגפים ב- 1-5i.
y=\frac{3x+4i}{1-5i}
חילוק ב- 1-5i מבטל את ההכפלה ב- 1-5i.
y=\left(\frac{3}{26}+\frac{15}{26}i\right)x+\left(-\frac{10}{13}+\frac{2}{13}i\right)
חלק את 3x+4i ב- 1-5i.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}