דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

240-76x+6x^{2}=112
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 20-3x ב- 12-2x ולכנס איברים דומים.
240-76x+6x^{2}-112=0
החסר ‎112 משני האגפים.
128-76x+6x^{2}=0
החסר את 112 מ- 240 כדי לקבל 128.
6x^{2}-76x+128=0
ניתן לפתור את כל המשוואות בצורה ax^{2}+bx+c=0 באמצעות הנוסחה הריבועית: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. הנוסחה הריבועית נותנת שני פתרונות, אחד כאשר ± כולל פעולת חיבור ואחד כאשר הוא כולל פעולת חיסור.
x=\frac{-\left(-76\right)±\sqrt{\left(-76\right)^{2}-4\times 6\times 128}}{2\times 6}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 6 במקום a, ב- -76 במקום b, וב- 128 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-76\right)±\sqrt{5776-4\times 6\times 128}}{2\times 6}
‎-76 בריבוע.
x=\frac{-\left(-76\right)±\sqrt{5776-24\times 128}}{2\times 6}
הכפל את ‎-4 ב- ‎6.
x=\frac{-\left(-76\right)±\sqrt{5776-3072}}{2\times 6}
הכפל את ‎-24 ב- ‎128.
x=\frac{-\left(-76\right)±\sqrt{2704}}{2\times 6}
הוסף את ‎5776 ל- ‎-3072.
x=\frac{-\left(-76\right)±52}{2\times 6}
הוצא את השורש הריבועי של 2704.
x=\frac{76±52}{2\times 6}
ההופכי של ‎-76 הוא ‎76.
x=\frac{76±52}{12}
הכפל את ‎2 ב- ‎6.
x=\frac{128}{12}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{76±52}{12} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את ‎76 ל- ‎52.
x=\frac{32}{3}
צמצם את השבר ‎\frac{128}{12} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 4.
x=\frac{24}{12}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{76±52}{12} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר ‎52 מ- ‎76.
x=2
חלק את ‎24 ב- ‎12.
x=\frac{32}{3} x=2
המשוואה נפתרה כעת.
240-76x+6x^{2}=112
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 20-3x ב- 12-2x ולכנס איברים דומים.
-76x+6x^{2}=112-240
החסר ‎240 משני האגפים.
-76x+6x^{2}=-128
החסר את 240 מ- 112 כדי לקבל -128.
6x^{2}-76x=-128
ניתן לפתור משוואות ריבועיות כגון זו בשיטת השלמת הריבוע. כדי להשלים את הריבוע, המשוואה חייבת תחילה להיות בצורה x^{2}+bx=c.
\frac{6x^{2}-76x}{6}=-\frac{128}{6}
חלק את שני האגפים ב- ‎6.
x^{2}+\left(-\frac{76}{6}\right)x=-\frac{128}{6}
חילוק ב- ‎6 מבטל את ההכפלה ב- ‎6.
x^{2}-\frac{38}{3}x=-\frac{128}{6}
צמצם את השבר ‎\frac{-76}{6} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
x^{2}-\frac{38}{3}x=-\frac{64}{3}
צמצם את השבר ‎\frac{-128}{6} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
x^{2}-\frac{38}{3}x+\left(-\frac{19}{3}\right)^{2}=-\frac{64}{3}+\left(-\frac{19}{3}\right)^{2}
חלק את ‎-\frac{38}{3}, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל ‎-\frac{19}{3}. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -\frac{19}{3} לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
x^{2}-\frac{38}{3}x+\frac{361}{9}=-\frac{64}{3}+\frac{361}{9}
העלה את ‎-\frac{19}{3} בריבוע על-ידי העלאת המונה והמכנה של השבר בריבוע.
x^{2}-\frac{38}{3}x+\frac{361}{9}=\frac{169}{9}
הוסף את ‎-\frac{64}{3} ל- ‎\frac{361}{9} על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
\left(x-\frac{19}{3}\right)^{2}=\frac{169}{9}
פרק x^{2}-\frac{38}{3}x+\frac{361}{9} לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{19}{3}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{169}{9}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
x-\frac{19}{3}=\frac{13}{3} x-\frac{19}{3}=-\frac{13}{3}
פשט.
x=\frac{32}{3} x=2
הוסף ‎\frac{19}{3} לשני אגפי המשוואה.