דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

\sqrt{x+3}=6-\sqrt{x-3}
החסר ‎\sqrt{x-3} משני אגפי המשוואה.
\left(\sqrt{x+3}\right)^{2}=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
העלה את שני אגפי המשוואה בריבוע.
x+3=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
חשב את \sqrt{x+3} בחזקת 2 וקבל x+3.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+\left(\sqrt{x-3}\right)^{2}
השתמש בבינום של ניוטון \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} כדי להרחיב את ‎\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+x-3
חשב את \sqrt{x-3} בחזקת 2 וקבל x-3.
x+3=33-12\sqrt{x-3}+x
החסר את 3 מ- 36 כדי לקבל 33.
x+3+12\sqrt{x-3}=33+x
הוסף ‎12\sqrt{x-3} משני הצדדים.
x+3+12\sqrt{x-3}-x=33
החסר ‎x משני האגפים.
3+12\sqrt{x-3}=33
כנס את ‎x ו- ‎-x כדי לקבל ‎0.
12\sqrt{x-3}=33-3
החסר ‎3 משני האגפים.
12\sqrt{x-3}=30
החסר את 3 מ- 33 כדי לקבל 30.
\sqrt{x-3}=\frac{30}{12}
חלק את שני האגפים ב- ‎12.
\sqrt{x-3}=\frac{5}{2}
צמצם את השבר ‎\frac{30}{12} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 6.
x-3=\frac{25}{4}
העלה את שני אגפי המשוואה בריבוע.
x-3-\left(-3\right)=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
הוסף ‎3 לשני אגפי המשוואה.
x=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
החסרת -3 מעצמו נותנת 0.
x=\frac{37}{4}
החסר ‎-3 מ- ‎\frac{25}{4}.
\sqrt{\frac{37}{4}+3}+\sqrt{\frac{37}{4}-3}=6
השתמש ב- ‎\frac{37}{4} במקום ‎x במשוואה ‎\sqrt{x+3}+\sqrt{x-3}=6.
6=6
פשט. הערך x=\frac{37}{4} פותר את המשוואה.
x=\frac{37}{4}
למשוואה \sqrt{x+3}=-\sqrt{x-3}+6 יש פתרון יחיד.