פתור עבור x, y
x=-\frac{k}{2}+4
y=\frac{k}{2}-3
גרף
שתף
הועתק ללוח
6x+8y=k,x+y=1
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
6x+8y=k
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור x על-ידי בידוד x בצד השמאלי של סימן השוויון.
6x=-8y+k
החסר 8y משני אגפי המשוואה.
x=\frac{1}{6}\left(-8y+k\right)
חלק את שני האגפים ב- 6.
x=-\frac{4}{3}y+\frac{k}{6}
הכפל את \frac{1}{6} ב- -8y+k.
-\frac{4}{3}y+\frac{k}{6}+y=1
השתמש ב- -\frac{4y}{3}+\frac{k}{6} במקום x במשוואה השניה, x+y=1.
-\frac{1}{3}y+\frac{k}{6}=1
הוסף את -\frac{4y}{3} ל- y.
-\frac{1}{3}y=-\frac{k}{6}+1
החסר \frac{k}{6} משני אגפי המשוואה.
y=\frac{k}{2}-3
הכפל את שני האגפים ב- -3.
x=-\frac{4}{3}\left(\frac{k}{2}-3\right)+\frac{k}{6}
השתמש ב- -3+\frac{k}{2} במקום y ב- x=-\frac{4}{3}y+\frac{k}{6}. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
x=-\frac{2k}{3}+4+\frac{k}{6}
הכפל את -\frac{4}{3} ב- -3+\frac{k}{2}.
x=-\frac{k}{2}+4
הוסף את \frac{k}{6} ל- 4-\frac{2k}{3}.
x=-\frac{k}{2}+4,y=\frac{k}{2}-3
המערכת נפתרה כעת.
6x+8y=k,x+y=1
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&8\\1&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{6-8}&-\frac{8}{6-8}\\-\frac{1}{6-8}&\frac{6}{6-8}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{1}{2}&4\\\frac{1}{2}&-3\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}k\\1\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{1}{2}k+4\\\frac{1}{2}k-3\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{k}{2}+4\\\frac{k}{2}-3\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
x=-\frac{k}{2}+4,y=\frac{k}{2}-3
חלץ את רכיבי המטריצה x ו- y.
6x+8y=k,x+y=1
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
6x+8y=k,6x+6y=6
כדי להפוך את 6x ו- x לשווים, הכפל את כל האיברים בכל אגף של המשוואה הראשונה ב- 1 ואת כל האיברים בכל אגף של המשוואה השניה ב- 6.
6x-6x+8y-6y=k-6
החסר את 6x+6y=6 מ- 6x+8y=k על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
8y-6y=k-6
הוסף את 6x ל- -6x. האיברים 6x ו- -6x מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
2y=k-6
הוסף את 8y ל- -6y.
y=\frac{k}{2}-3
חלק את שני האגפים ב- 2.
x+\frac{k}{2}-3=1
השתמש ב- \frac{k}{2}-3 במקום y ב- x+y=1. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
x=-\frac{k}{2}+4
החסר -3+\frac{k}{2} משני אגפי המשוואה.
x=-\frac{k}{2}+4,y=\frac{k}{2}-3
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}