דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור y, x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

y=-\frac{1}{2}x+6
שקול את המשוואה הראשונה. ניתן לכתוב את השבר ‎\frac{-1}{2} כ- ‎-\frac{1}{2} על-ידי חילוץ הסימן השלילי.
-\frac{1}{2}x+6-\frac{1}{4}x=-5
השתמש ב- ‎-\frac{x}{2}+6 במקום ‎y במשוואה השניה, ‎y-\frac{1}{4}x=-5.
-\frac{3}{4}x+6=-5
הוסף את ‎-\frac{x}{2} ל- ‎-\frac{x}{4}.
-\frac{3}{4}x=-11
החסר ‎6 משני אגפי המשוואה.
x=\frac{44}{3}
חלק את שני אגפי המשוואה ב- ‎-\frac{3}{4}, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
y=-\frac{1}{2}\times \frac{44}{3}+6
השתמש ב- ‎\frac{44}{3} במקום x ב- ‎y=-\frac{1}{2}x+6. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את y ישירות.
y=-\frac{22}{3}+6
הכפל את ‎-\frac{1}{2} ב- ‎\frac{44}{3} על-ידי הכפלת המונה במונה והמכנה במכנה. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
y=-\frac{4}{3}
הוסף את ‎6 ל- ‎-\frac{22}{3}.
y=-\frac{4}{3},x=\frac{44}{3}
המערכת נפתרה כעת.
y=-\frac{1}{2}x+6
שקול את המשוואה הראשונה. ניתן לכתוב את השבר ‎\frac{-1}{2} כ- ‎-\frac{1}{2} על-ידי חילוץ הסימן השלילי.
y+\frac{1}{2}x=6
הוסף ‎\frac{1}{2}x משני הצדדים.
y-\frac{1}{4}x=-5
שקול את המשוואה השניה. החסר ‎\frac{1}{4}x משני האגפים.
y+\frac{1}{2}x=6,y-\frac{1}{4}x=-5
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&\frac{1}{2}\\1&-\frac{1}{4}\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{\frac{1}{4}}{-\frac{1}{4}-\frac{1}{2}}&-\frac{\frac{1}{2}}{-\frac{1}{4}-\frac{1}{2}}\\-\frac{1}{-\frac{1}{4}-\frac{1}{2}}&\frac{1}{-\frac{1}{4}-\frac{1}{2}}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{3}&\frac{2}{3}\\\frac{4}{3}&-\frac{4}{3}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}6\\-5\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{3}\times 6+\frac{2}{3}\left(-5\right)\\\frac{4}{3}\times 6-\frac{4}{3}\left(-5\right)\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{4}{3}\\\frac{44}{3}\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
y=-\frac{4}{3},x=\frac{44}{3}
חלץ את רכיבי המטריצה y ו- x.
y=-\frac{1}{2}x+6
שקול את המשוואה הראשונה. ניתן לכתוב את השבר ‎\frac{-1}{2} כ- ‎-\frac{1}{2} על-ידי חילוץ הסימן השלילי.
y+\frac{1}{2}x=6
הוסף ‎\frac{1}{2}x משני הצדדים.
y-\frac{1}{4}x=-5
שקול את המשוואה השניה. החסר ‎\frac{1}{4}x משני האגפים.
y+\frac{1}{2}x=6,y-\frac{1}{4}x=-5
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
y-y+\frac{1}{2}x+\frac{1}{4}x=6+5
החסר את ‎y-\frac{1}{4}x=-5 מ- ‎y+\frac{1}{2}x=6 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
\frac{1}{2}x+\frac{1}{4}x=6+5
הוסף את ‎y ל- ‎-y. האיברים ‎y ו- ‎-y מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
\frac{3}{4}x=6+5
הוסף את ‎\frac{x}{2} ל- ‎\frac{x}{4}.
\frac{3}{4}x=11
הוסף את ‎6 ל- ‎5.
x=\frac{44}{3}
חלק את שני אגפי המשוואה ב- ‎\frac{3}{4}, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
y-\frac{1}{4}\times \frac{44}{3}=-5
השתמש ב- ‎\frac{44}{3} במקום x ב- ‎y-\frac{1}{4}x=-5. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את y ישירות.
y-\frac{11}{3}=-5
הכפל את ‎-\frac{1}{4} ב- ‎\frac{44}{3} על-ידי הכפלת המונה במונה והמכנה במכנה. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
y=-\frac{4}{3}
הוסף ‎\frac{11}{3} לשני אגפי המשוואה.
y=-\frac{4}{3},x=\frac{44}{3}
המערכת נפתרה כעת.