דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x, y
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

3x-y=3,7x+2y=20
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
3x-y=3
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור x על-ידי בידוד x בצד השמאלי של סימן השוויון.
3x=y+3
הוסף ‎y לשני אגפי המשוואה.
x=\frac{1}{3}\left(y+3\right)
חלק את שני האגפים ב- ‎3.
x=\frac{1}{3}y+1
הכפל את ‎\frac{1}{3} ב- ‎y+3.
7\left(\frac{1}{3}y+1\right)+2y=20
השתמש ב- ‎\frac{y}{3}+1 במקום ‎x במשוואה השניה, ‎7x+2y=20.
\frac{7}{3}y+7+2y=20
הכפל את ‎7 ב- ‎\frac{y}{3}+1.
\frac{13}{3}y+7=20
הוסף את ‎\frac{7y}{3} ל- ‎2y.
\frac{13}{3}y=13
החסר ‎7 משני אגפי המשוואה.
y=3
חלק את שני אגפי המשוואה ב- ‎\frac{13}{3}, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
x=\frac{1}{3}\times 3+1
השתמש ב- ‎3 במקום y ב- ‎x=\frac{1}{3}y+1. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
x=1+1
הכפל את ‎\frac{1}{3} ב- ‎3.
x=2
הוסף את ‎1 ל- ‎1.
x=2,y=3
המערכת נפתרה כעת.
3x-y=3,7x+2y=20
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}3&-1\\7&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{2}{3\times 2-\left(-7\right)}&-\frac{-1}{3\times 2-\left(-7\right)}\\-\frac{7}{3\times 2-\left(-7\right)}&\frac{3}{3\times 2-\left(-7\right)}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{2}{13}&\frac{1}{13}\\-\frac{7}{13}&\frac{3}{13}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}3\\20\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{2}{13}\times 3+\frac{1}{13}\times 20\\-\frac{7}{13}\times 3+\frac{3}{13}\times 20\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}2\\3\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
x=2,y=3
חלץ את רכיבי המטריצה x ו- y.
3x-y=3,7x+2y=20
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
7\times 3x+7\left(-1\right)y=7\times 3,3\times 7x+3\times 2y=3\times 20
כדי להפוך את ‎3x ו- ‎7x לשווים, הכפל את כל האיברים בכל אגף של המשוואה הראשונה ב- ‎7 ואת כל האיברים בכל אגף של המשוואה השניה ב- ‎3.
21x-7y=21,21x+6y=60
פשט.
21x-21x-7y-6y=21-60
החסר את ‎21x+6y=60 מ- ‎21x-7y=21 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
-7y-6y=21-60
הוסף את ‎21x ל- ‎-21x. האיברים ‎21x ו- ‎-21x מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
-13y=21-60
הוסף את ‎-7y ל- ‎-6y.
-13y=-39
הוסף את ‎21 ל- ‎-60.
y=3
חלק את שני האגפים ב- ‎-13.
7x+2\times 3=20
השתמש ב- ‎3 במקום y ב- ‎7x+2y=20. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
7x+6=20
הכפל את ‎2 ב- ‎3.
7x=14
החסר ‎6 משני אגפי המשוואה.
x=2
חלק את שני האגפים ב- ‎7.
x=2,y=3
המערכת נפתרה כעת.