דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x, y
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

2x+4y=8,-2x+3y=6
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
2x+4y=8
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור x על-ידי בידוד x בצד השמאלי של סימן השוויון.
2x=-4y+8
החסר ‎4y משני אגפי המשוואה.
x=\frac{1}{2}\left(-4y+8\right)
חלק את שני האגפים ב- ‎2.
x=-2y+4
הכפל את ‎\frac{1}{2} ב- ‎-4y+8.
-2\left(-2y+4\right)+3y=6
השתמש ב- ‎-2y+4 במקום ‎x במשוואה השניה, ‎-2x+3y=6.
4y-8+3y=6
הכפל את ‎-2 ב- ‎-2y+4.
7y-8=6
הוסף את ‎4y ל- ‎3y.
7y=14
הוסף ‎8 לשני אגפי המשוואה.
y=2
חלק את שני האגפים ב- ‎7.
x=-2\times 2+4
השתמש ב- ‎2 במקום y ב- ‎x=-2y+4. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
x=-4+4
הכפל את ‎-2 ב- ‎2.
x=0
הוסף את ‎4 ל- ‎-4.
x=0,y=2
המערכת נפתרה כעת.
2x+4y=8,-2x+3y=6
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&4\\-2&3\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{3}{2\times 3-4\left(-2\right)}&-\frac{4}{2\times 3-4\left(-2\right)}\\-\frac{-2}{2\times 3-4\left(-2\right)}&\frac{2}{2\times 3-4\left(-2\right)}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{3}{14}&-\frac{2}{7}\\\frac{1}{7}&\frac{1}{7}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}8\\6\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{3}{14}\times 8-\frac{2}{7}\times 6\\\frac{1}{7}\times 8+\frac{1}{7}\times 6\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}0\\2\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
x=0,y=2
חלץ את רכיבי המטריצה x ו- y.
2x+4y=8,-2x+3y=6
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
-2\times 2x-2\times 4y=-2\times 8,2\left(-2\right)x+2\times 3y=2\times 6
כדי להפוך את ‎2x ו- ‎-2x לשווים, הכפל את כל האיברים בכל אגף של המשוואה הראשונה ב- ‎-2 ואת כל האיברים בכל אגף של המשוואה השניה ב- ‎2.
-4x-8y=-16,-4x+6y=12
פשט.
-4x+4x-8y-6y=-16-12
החסר את ‎-4x+6y=12 מ- ‎-4x-8y=-16 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
-8y-6y=-16-12
הוסף את ‎-4x ל- ‎4x. האיברים ‎-4x ו- ‎4x מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
-14y=-16-12
הוסף את ‎-8y ל- ‎-6y.
-14y=-28
הוסף את ‎-16 ל- ‎-12.
y=2
חלק את שני האגפים ב- ‎-14.
-2x+3\times 2=6
השתמש ב- ‎2 במקום y ב- ‎-2x+3y=6. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
-2x+6=6
הכפל את ‎3 ב- ‎2.
-2x=0
החסר ‎6 משני אגפי המשוואה.
x=0
חלק את שני האגפים ב- ‎-2.
x=0,y=2
המערכת נפתרה כעת.