פתור עבור x, y, z, a, b, c
c = -\frac{38503}{175} = -220\frac{3}{175} \approx -220.017142857
שתף
הועתק ללוח
35x-265+6=3
שקול את המשוואה הראשונה. השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 5 ב- 7x-53.
35x-259=3
חבר את -265 ו- 6 כדי לקבל -259.
35x=3+259
הוסף 259 משני הצדדים.
35x=262
חבר את 3 ו- 259 כדי לקבל 262.
x=\frac{262}{35}
חלק את שני האגפים ב- 35.
y=\left(-7\times \frac{262}{35}-3\right)\left(-11+2\times \frac{262}{35}\right)
שקול את המשוואה השניה. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
y=\left(-\frac{262}{5}-3\right)\left(-11+2\times \frac{262}{35}\right)
הכפל את -7 ו- \frac{262}{35} כדי לקבל -\frac{262}{5}.
y=-\frac{277}{5}\left(-11+2\times \frac{262}{35}\right)
החסר את 3 מ- -\frac{262}{5} כדי לקבל -\frac{277}{5}.
y=-\frac{277}{5}\left(-11+\frac{524}{35}\right)
הכפל את 2 ו- \frac{262}{35} כדי לקבל \frac{524}{35}.
y=-\frac{277}{5}\times \frac{139}{35}
חבר את -11 ו- \frac{524}{35} כדי לקבל \frac{139}{35}.
y=-\frac{38503}{175}
הכפל את -\frac{277}{5} ו- \frac{139}{35} כדי לקבל -\frac{38503}{175}.
z=-\frac{38503}{175}
שקול את המשוואה השלישית. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
a=-\frac{38503}{175}
שקול את המשוואה הרביעית. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
b=-\frac{38503}{175}
שקול את המשוואה החמישית. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
c=-\frac{38503}{175}
שקול את המשוואה (6). הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
x=\frac{262}{35} y=-\frac{38503}{175} z=-\frac{38503}{175} a=-\frac{38503}{175} b=-\frac{38503}{175} c=-\frac{38503}{175}
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}