\left\{ \begin{array} { l } { y = k x + b } \\ { \frac { x ^ { 2 } } { 4 } + y ^ { 2 } = 1 } \end{array} \right.
פתור עבור x, y
x=-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\text{, }y=\frac{-2k\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}+b}{4k^{2}+1}
x=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\text{, }y=\frac{2k\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}+b}{4k^{2}+1}\text{, }|k|\geq \frac{\sqrt{b^{2}-1}}{2}\text{ or }|b|<1
פתור עבור x, y (complex solution)
\left\{\begin{matrix}x=-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\text{, }y=\frac{-2k\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}+b}{4k^{2}+1}\text{; }x=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\text{, }y=\frac{2k\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}+b}{4k^{2}+1}\text{, }&k\neq -\frac{1}{2}i\text{ and }k\neq \frac{1}{2}i\\x=-\frac{b^{2}-1}{2bk}\text{, }y=\frac{b^{2}+1}{2b}\text{, }&b\neq 0\text{ and }\left(k=-\frac{1}{2}i\text{ or }k=\frac{1}{2}i\right)\end{matrix}\right.
גרף
שתף
הועתק ללוח
y-kx=b
שקול את המשוואה הראשונה. החסר kx משני האגפים.
x^{2}+4y^{2}=4
שקול את המשוואה השניה. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- 4.
y+\left(-k\right)x=b,x^{2}+4y^{2}=4
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
y+\left(-k\right)x=b
פתור את y+\left(-k\right)x=b עבור y על-ידי בידוד y בצד השמאלי של סימן השוויון.
y=kx+b
החסר \left(-k\right)x משני אגפי המשוואה.
x^{2}+4\left(kx+b\right)^{2}=4
השתמש ב- kx+b במקום y במשוואה השניה, x^{2}+4y^{2}=4.
x^{2}+4\left(k^{2}x^{2}+2bkx+b^{2}\right)=4
kx+b בריבוע.
x^{2}+4k^{2}x^{2}+8bkx+4b^{2}=4
הכפל את 4 ב- k^{2}x^{2}+2bkx+b^{2}.
\left(4k^{2}+1\right)x^{2}+8bkx+4b^{2}=4
הוסף את x^{2} ל- 4k^{2}x^{2}.
\left(4k^{2}+1\right)x^{2}+8bkx+4b^{2}-4=0
החסר 4 משני אגפי המשוואה.
x=\frac{-8bk±\sqrt{\left(8bk\right)^{2}-4\left(4k^{2}+1\right)\left(4b^{2}-4\right)}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 1+4k^{2} במקום a, ב- 4\times 2kb במקום b, וב- -4+4b^{2} במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-8bk±\sqrt{64b^{2}k^{2}-4\left(4k^{2}+1\right)\left(4b^{2}-4\right)}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
4\times 2kb בריבוע.
x=\frac{-8bk±\sqrt{64b^{2}k^{2}+\left(-16k^{2}-4\right)\left(4b^{2}-4\right)}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
הכפל את -4 ב- 1+4k^{2}.
x=\frac{-8bk±\sqrt{64b^{2}k^{2}-16\left(b^{2}-1\right)\left(4k^{2}+1\right)}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
הכפל את -4-16k^{2} ב- -4+4b^{2}.
x=\frac{-8bk±\sqrt{16+64k^{2}-16b^{2}}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
הוסף את 64k^{2}b^{2} ל- -16\left(1+4k^{2}\right)\left(b^{2}-1\right).
x=\frac{-8bk±4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{2\left(4k^{2}+1\right)}
הוצא את השורש הריבועי של -16b^{2}+64k^{2}+16.
x=\frac{-8bk±4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{8k^{2}+2}
הכפל את 2 ב- 1+4k^{2}.
x=\frac{-8bk+4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{8k^{2}+2}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-8bk±4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{8k^{2}+2} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -8kb ל- 4\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}.
x=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}
חלק את -8bk+4\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1} ב- 2+8k^{2}.
x=\frac{-8bk-4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{8k^{2}+2}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-8bk±4\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}}{8k^{2}+2} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 4\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1} מ- -8kb.
x=-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}
חלק את -8kb-4\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1} ב- 2+8k^{2}.
y=k\times \frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}+b
ישנם שני פתרונות עבור x: \frac{2\left(-2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}} ו- -\frac{2\left(2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}}. השתמש ב- \frac{2\left(-2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}} במקום x במשוואה y=kx+b כדי למצוא את הפתרון המתאים עבור y שנותן מענה לשתי המשוואות.
y=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}k+b
הכפל את k ב- \frac{2\left(-2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}}.
y=k\left(-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\right)+b
כעת השתמש ב- -\frac{2\left(2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}} במקום x במשוואה y=kx+b ופתור כדי למצוא את הפתרון המתאים עבור y שנותן מענה לשתי המשוואות.
y=\left(-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\right)k+b
הכפל את k ב- -\frac{2\left(2bk+\sqrt{-b^{2}+4k^{2}+1}\right)}{1+4k^{2}}.
y=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}k+b,x=\frac{2\left(-2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\text{ or }y=\left(-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}\right)k+b,x=-\frac{2\left(2bk+\sqrt{1+4k^{2}-b^{2}}\right)}{4k^{2}+1}
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}