\left\{ \begin{array} { l } { x ^ { 3 } + 7 = y } \\ { z ^ { 2 } + 4 ^ { 2 } = x } \\ { z = \sqrt { 3 } } \end{array} \right.
פתור עבור x, y, z
x=19
y=6866
z=\sqrt{3}\approx 1.732050808
שתף
הועתק ללוח
\left(\sqrt{3}\right)^{2}+4^{2}=x
שקול את המשוואה השניה. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
3+4^{2}=x
הריבוע של \sqrt{3} הוא 3.
3+16=x
חשב את 4 בחזקת 2 וקבל 16.
19=x
חבר את 3 ו- 16 כדי לקבל 19.
x=19
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
19^{3}+7=y
שקול את המשוואה הראשונה. הוסף את הערכים הידועים של המשתנים למשוואה.
6859+7=y
חשב את 19 בחזקת 3 וקבל 6859.
6866=y
חבר את 6859 ו- 7 כדי לקבל 6866.
y=6866
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
x=19 y=6866 z=\sqrt{3}
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}