\left\{ \begin{array} { l } { 2 m + c = 3 } \\ { 5 m + c = - 3 } \end{array} \right.
פתור עבור m, c
m=-2
c=7
שתף
הועתק ללוח
2m+c=3,5m+c=-3
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
2m+c=3
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור m על-ידי בידוד m בצד השמאלי של סימן השוויון.
2m=-c+3
החסר c משני אגפי המשוואה.
m=\frac{1}{2}\left(-c+3\right)
חלק את שני האגפים ב- 2.
m=-\frac{1}{2}c+\frac{3}{2}
הכפל את \frac{1}{2} ב- -c+3.
5\left(-\frac{1}{2}c+\frac{3}{2}\right)+c=-3
השתמש ב- \frac{-c+3}{2} במקום m במשוואה השניה, 5m+c=-3.
-\frac{5}{2}c+\frac{15}{2}+c=-3
הכפל את 5 ב- \frac{-c+3}{2}.
-\frac{3}{2}c+\frac{15}{2}=-3
הוסף את -\frac{5c}{2} ל- c.
-\frac{3}{2}c=-\frac{21}{2}
החסר \frac{15}{2} משני אגפי המשוואה.
c=7
חלק את שני אגפי המשוואה ב- -\frac{3}{2}, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
m=-\frac{1}{2}\times 7+\frac{3}{2}
השתמש ב- 7 במקום c ב- m=-\frac{1}{2}c+\frac{3}{2}. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את m ישירות.
m=\frac{-7+3}{2}
הכפל את -\frac{1}{2} ב- 7.
m=-2
הוסף את \frac{3}{2} ל- -\frac{7}{2} על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
m=-2,c=7
המערכת נפתרה כעת.
2m+c=3,5m+c=-3
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}2&1\\5&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{2-5}&-\frac{1}{2-5}\\-\frac{5}{2-5}&\frac{2}{2-5}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{1}{3}&\frac{1}{3}\\\frac{5}{3}&-\frac{2}{3}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}3\\-3\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{1}{3}\times 3+\frac{1}{3}\left(-3\right)\\\frac{5}{3}\times 3-\frac{2}{3}\left(-3\right)\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}m\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-2\\7\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
m=-2,c=7
חלץ את רכיבי המטריצה m ו- c.
2m+c=3,5m+c=-3
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
2m-5m+c-c=3+3
החסר את 5m+c=-3 מ- 2m+c=3 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
2m-5m=3+3
הוסף את c ל- -c. האיברים c ו- -c מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
-3m=3+3
הוסף את 2m ל- -5m.
-3m=6
הוסף את 3 ל- 3.
m=-2
חלק את שני האגפים ב- -3.
5\left(-2\right)+c=-3
השתמש ב- -2 במקום m ב- 5m+c=-3. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את c ישירות.
-10+c=-3
הכפל את 5 ב- -2.
c=7
הוסף 10 לשני אגפי המשוואה.
m=-2,c=7
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}